Wpis z mikrobloga

@densflorek: @LibertyPrime: Ta ewaporacja polityczna to kara za krulobójstwo. Nie mogę nawet słuchać tych bezczelnych kłamstw odnośnie tego że Korwinowi coś nagle odbiło i postanowił zrobił rozłam w partii. Za jego plecami zrobiliście głosowanie i jak przyjechał to dowiedział się że game over.
  • Odpowiedz
@korynt: Facet jest niesamowicie logiczny, a to że uważasz że mu "odbija" świadczy o tym że nie znasz jego poglądów nawet tych kontrowersyjnych które głosi niezmiennie od kilkudziesięciu lat.
  • Odpowiedz
@crystaldragon: Korwin głosi wiele pięknie brzmiących poglądów, ale całkowicie wolny rynek nie ma litości i biedni będą skazani na egzystencję za grosze. W świecie w którym zaczną rządzić korporacje i układy każda konkurencja zostanie stłamszona w zarodku. Lubię go, ale mimo wszystko aby wolny rynek był konkurencyjny to potrzeba nieskazitelnych sędziów i prokuratorów którzy nie będą siedzieć w kieszeni tego kto więcej płaci, co w PL jest niewykonalne. Za to
  • Odpowiedz
@j3sion: Jesteś bardzo naiwny skoro uważasz że Korwin kiedykolwiek wprowadzi anarchokapitalizm. Chodzi głównie o obniżenie podatków, proste prawo podatkowe i likwidację zusu nfz itp poprzez prywatyzację. Wolny rynek nie jest idealny (bo taki nie istnieję) ale jest zdecydowanie lepszym systemem od tego co mamy obecnie. Mi zależy na tym aby ludzie się bogacili i powstała klasa średnia która jest fundamentem gospodarki, korporacji były są i będą.
  • Odpowiedz