Wpis z mikrobloga

@kawazrana: Nie tylko kobiety się tak dobijają i nie chodzi tylko o urodę. To tak jak w tym eksperymencie z testami gdzie ludzie częściej wybierali pigułkę pogarszającą warunki umysłowe by mieć wymówkę.
  • Odpowiedz
@rzydoMasonerya: aaa aaa moje oczy

jeszcze jak widzę gdzieś na dworze takiego gościa z bujną brodą, wąsem i takim z d--y ni to kokiem ni to kitkiem to mówię wtedy hnnng dostaję raka serca i umieram wewnętrznie po cichu

ciekawe że żaden znany i poważny polityk lub biznesmen nie nosi tych hipsterskich owłosień

jakoś nie jestem w stanie wyobrazić sobie CEO poważnej firmy albo prominentnego polityka w stylówie cara Mikołaja
  • Odpowiedz
@ja_tu_tylko_na_chwile: @wuha Z tego co pamiętam to eksperyment polegał na tym, że najpierw osoby biorące w nim udział rozwiązywały test po czym dzielono ich na 2 grupy: 1sza została poinformowana o ich wynikach, a 2ga nie.
Potem zaproponowano im wzięcie jednej z 2 pigułek: polepszającej lub pogarszającej zdolności umysłowe.

W 1szej grupie (w porównaniu do drugiej) ilość osób, które wzięły pigułkę pogarszającą zdolności była znacznie większa. Tłumaczono to chyba
  • Odpowiedz
@MoniqueU:

Odchodzące pokolenia zawsze ubolewają nad upadkiem nauk i rozkładem moralnym nowych generacji. Tym nie mniej, o dziwo, idziemy do przodu.

W. Żwikiewicz "Imago", 1983.
  • Odpowiedz