Wpis z mikrobloga

Gdzie kupię GeForce 980 Ti w wersji NVidia, a nie Asus czy inne MSI? Z tego co widzę to tylko do USA da radę zamówić bo na wersji strony dla UK nie ma jej w ofercie w ogóle... #kiciochpyta #komputery
  • 14
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@jurny_juhas: bo i tak będę miał sterowniki od NVidia, a nie te wykorzystujące lepiej zmodyfikowaną kartę więc pomyślałem, że lepiej taką wtedy. :P Mylę się?
  • Odpowiedz
@jurny_juhas: no nie wiem czy takie same... na sterownikach od nvidii jest napisane, że lepiej zainstalować takie które dostałeś od producenta karty bo lepiej współgrają z kartą tego, a tego producenta, a te nvidii są uogólnione... no i na stronie asus ściągasz inne, inny plik. :P
  • Odpowiedz
@Djuna: Eee.... nie? Ja mam kartę VTX3D HD7770 (słabiutka) i sterowniki pobieram ze strony AMD... tak samo jest z innymi. Sterowniki obsługują procesor karty graficznej, a nie to, na jakiej płytce jest zainstalowany, jakie ma wymiary i ile ma RAMu.
  • Odpowiedz
@Djuna: Sterowniki są takie same - Nawet jeśli ściagasz je ze strony Asus to dalej sterowniki Nvidia, ktore w momencie wychodzenia karty były stabilne dla danej karty. Swoją drogą nie polecam bazowej karty nvidia, bo niereferencyjne mają o wiele lepsze chłodzenie i łatwiej dostępne do czyszczenia. Sterowniki instalują się same jak zainstalujesz Nvidia GeForce Experience, który jest dolączany do sterowników.
  • Odpowiedz
@Djuna: Zapewniam Cie, że karty nie referencyjne mają większą wydajność, przy zapewnieniu wyższej stabilności w ekstremalnych sytuacjach :)
  • Odpowiedz
@gkw_: i tak z tego co czytam to żadna nie ma wystarczającego chłodzenia, nawet ten asus z 3 wentylatorami się przegrzewa. -_-' to co dopiero ta referencyjna z jakimś wiatraczkiem jak od laptopa :P
  • Odpowiedz
@gkw_: ja nie gram w gry raczej (tzn. gram ale nie zależy mi na maksymalnej wydajności w tym temacie), to do renderu 3d, unreal engine i takie tam, chciałem taką żeby się dało mostek w przyszłości dokupić i drugą :P do każdej się da?
  • Odpowiedz
  • 1
Tak, do każdej sli da się zrobić, kwestia zazwyczaj zasilacza no i mobo żeby się nadawało do sli :)
  • Odpowiedz
@gkw_: wyczytałem, że te z dużymi wentylatorami to jedna na drugą w SLI dmucha i jest lipa, a te oryginalne chłodzenie (które jest w wielu Ti, różnych firm) dmucha 100% w tył i jest przez to lepiej. Martwić się tym przy wyborze pierwszej karty teraz czy nie?
  • Odpowiedz
  • 0
Nie, bo karty nie muszą być jedną przy drugiej, możesz zrobić przerwę między nimi szerszą taśma sli
  • Odpowiedz