Wpis z mikrobloga

Dzisiaj mialem takiego #mindfuck ze az sie musze tym pochwalic. Otoz jechalem drogą ekspresową lewym pasem dość szybko, zauważylem Forda Mondeo na zderzaku więc zjechałem na prawy pas. Następnie znow zmieniłem pas na lewy i jadąc za Fordem zauważyłem, że zaczyna on gwałtownie hamować. Ledwo wyhamowałem i stoję. Mondeo też stoi. Pierwsza mysl- policja, ale patrze, ze jakies nalepki i od razu dochodze do wniosku, ze niemozliwe. Po czym co widzę. Białe światło i Mondeo cofa. #o-------------------------s. Mondeo n------a w moj zderzak z impetem cofajac na drodze szybkiego ruchu jaki szybki wniosek? Typ chce chamsko wyludzic odszkodowanie. Co sie okazalo? Typek przyznal sie do szkody i stwierdzil, ze cofał, bo zauwazyl swoich kolegow na wysepce 100m wczesniej i chcial do nich podjechac. Gwaltownie hamujac na lewym pasie i cofajac mi prosto na maskę. Ludzie mnie nie przestana zaskakiwac. #logikaniebieskichpaskow #coolstory troche #przegryw bo nie mam na dlugo auta #picrel i #pokazauto
grave - Dzisiaj mialem takiego #mindfuck ze az sie musze tym pochwalic. Otoz jechalem...

źródło: comment_aNcI1AIV8tQ4qVTWoObtU7bupB6wfhE5.jpg

Pobierz
  • 86
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 0
@Haszaks: ciekawe, dzieki za link. W tej sytuacji akurat to niewiele by dalo, bo typ nie zbil zarowki, tylko wgniotl zderzak. Co do auta to skad nienawisc so bmw? Generalnie wole audi, ale na takie ktore chce mnie nie stac.
  • Odpowiedz
  • 0
@Haszaks: jezdziles czy tylko z wygladu? Dla mnie audi przykladowo A6 prowadzi sie mega. Co lepsze wg. Ciebie? Oczywiscie bez abstrakcji typu Porsche, Ferrari czy Alfa Romeo
  • Odpowiedz
@Haszaks: jak po szkle zarowki? Inaczej peka lampa od uderzenia tylem niz walniecia przodem, o to cho?

@grave: ja odpowiem: tak, bo podnosi się trochę tył przy cofaniu. Ale szansa, że trafisz na inspekcję, która to wykaże jest bardzo minimalna. Lepiej mieć kamerę
  • Odpowiedz
@grave: yanosika do nagrywania nie polecam, chyba, że na jakimś ubertelefonie i potężnym prądzie ładowania.

U mnie telefon (fakt, że tylko Xperia T) jak mu włącze Google Music, w tle Skype, poczta i wiadomo - telefon, do tego yanosik i telefon pod prądem. Efekty:
- muli (telefony zazwyczaj dodatkowo zmulają podczas ładowania, nie wiem czemu)
- grzeje się (przy 35-38* na zewnątrz potrafił się po godzinie wyłączyć z powodu przegrzania)
- czasem wyskakuje info,
  • Odpowiedz
@grave: po co ty gadasz z jakimś hejtującym kucem nie wiem. a co do tematu to poliftowe E90 (drugie przetłoczenie na masce chyba widzę)? po lifcie jest bardzo spoko, sam jeżdżę 120d poliftowym i sobie chwalę, następne będzie 3er combi :)
  • Odpowiedz
  • 0
@troodon: mistrz lewego pasa bo zobaczył kogoś w lusterku i zjechał na prawo?
I jego wina ze jakiś p---b się zatrzymuje na ekspresówce?
  • Odpowiedz
  • 2
@S-Type: niestety musialem

@ElCidX: skad wnioskujesz, ze nie orzekla by mojej winy?

@troodon: troche w tym racji, generalnie "podpialem sie" pod auto jadace lewym pasem, wczesniej przepuszczalem kilka aut, ale generalnie grzalem caly czas lewym.

@inrzynier: tak, poliftowe E90, tez sobie raczej chwale, jedyny minus to troche za twarde zawieszenie
  • Odpowiedz