Wpis z mikrobloga

Dzisiaj mialem takiego #mindfuck ze az sie musze tym pochwalic. Otoz jechalem drogą ekspresową lewym pasem dość szybko, zauważylem Forda Mondeo na zderzaku więc zjechałem na prawy pas. Następnie znow zmieniłem pas na lewy i jadąc za Fordem zauważyłem, że zaczyna on gwałtownie hamować. Ledwo wyhamowałem i stoję. Mondeo też stoi. Pierwsza mysl- policja, ale patrze, ze jakies nalepki i od razu dochodze do wniosku, ze niemozliwe. Po czym co widzę. Białe światło i Mondeo cofa. #o-------------------------s. Mondeo n------a w moj zderzak z impetem cofajac na drodze szybkiego ruchu jaki szybki wniosek? Typ chce chamsko wyludzic odszkodowanie. Co sie okazalo? Typek przyznal sie do szkody i stwierdzil, ze cofał, bo zauwazyl swoich kolegow na wysepce 100m wczesniej i chcial do nich podjechac. Gwaltownie hamujac na lewym pasie i cofajac mi prosto na maskę. Ludzie mnie nie przestana zaskakiwac. #logikaniebieskichpaskow #coolstory troche #przegryw bo nie mam na dlugo auta #picrel i #pokazauto
grave - Dzisiaj mialem takiego #mindfuck ze az sie musze tym pochwalic. Otoz jechalem...

źródło: comment_aNcI1AIV8tQ4qVTWoObtU7bupB6wfhE5.jpg

Pobierz
  • 86
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

troche #przegryw bo nie mam na dlugo auta

@grave: Jak nie jesteś debilem to dostaniesz auto zastępcze przecież.

Poza tym to można naprawić za ok 3k więc jeżeli masz ksenon i lampa się uszkodziła to dostaniesz co najmniej ponad 10k odszkodowania jeżeli będziesz umiał o to walczyć tzn. nie dasz wcisnąć sobie zamienników.
  • Odpowiedz
  • 0
@JokerBonifacy: chodzilo mi bardziej, ze nie bede mial swojego auta. oczywiscie, ze biore auto zastepcze z tym, tylko zeby je wziac musze ogarnac serwis gdzie bede to robil i inne formalnosci, no i dostane jakies gownoauto. Co do lampy to nowa nie-zamiennik cos kolo 3k. Cala szkoda na moje powyzej 10k. Oczywiscie,ze nie dam sobie wcisnac zamiennikow, jesli bedzie trzeba to pojade do salonu i zrobie wycene salonowa czyt. na
  • Odpowiedz
@grave: Możesz wziąć auto w swojej klasie czyli dostaniesz nową serie 3, c-klase merca albo audi a4 lub a5. Nie musisz wcale najpierw naprawy ogarniać tylko jak auto jest niesprawne albo nie może się poruszać pod rogach publicznych (a nie może bo wystają ostre elementy karoserii) to możesz wziąć auto zastępcze od ubezpieczyciela od razu po powstaniu szkody. Przerabiałem to 3 razy w ciągu 2 lat
  • Odpowiedz
@grave: Mozesz wstawic natychmiast, jezeli serwis jest autoryzowany to bedzie za Ciebie wszystko zlatawial. Rzeczoznawca z nimi bedzie sie kontaktowal, wyplata odszkodowania do nich, Ty tlyko wstawiasz auto i odbierasz. No chyba, ze bedzie szkodza calkowita, ale nie sadze.
Z tym, ze to jest naprawa bezgotowkowa i ani grosza nie zobaczysz bo wszystko idzie bezposrednio do serisu i wynika z kosztorysu naprawy/
  • Odpowiedz
  • 0
@JokerBonifacy: nigdy w zyciu bezgotowkowo! Zlodziejstwo jak sam c--j. Mi sie wydaje, ze musze oddac auto wtedy kiedy dostane do lapy gotowke jesli nie zdecyduje sie bezgotowkowo naprawiac
  • Odpowiedz