Wpis z mikrobloga

Test Gothica na Chuwi vi10.

Niby niewiele ale dla mnie ma ogromne znaczenie - działa bardzo dobrze.

Jednak to dopiero na win10 - na "ósemce" niestety chrupało dość mocno i zwątpiłem, że pogram na tablecie chociaż w to.

#chuwi #tablet #tablety #gothic #aliexpress

Python - Test Gothica na Chuwi vi10. 

Niby niewiele ale dla mnie ma ogromne znacze...
  • 17
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Python: Musze sprawdzić jak mi ruszy na hi8.
Dużo masz fps? Bo jednak hi8 ten sam bebech co vi8 ale rozdziałka wieksza a wiem już z doswiadczenia ze starsze gry lubią słabo działać na nowym sprzęcie.
  • Odpowiedz
@vegaushp: Nie liczyłem ... na oko 30-60 jest (Gothic skacze miedzy tymi wartościami na każdym sprzęcie).

Oczywiście z doinstalowanym FPS patchem bo inaczej na nowych systemach jest <20 FPS.

Gra sie bardzo przyjemnie na takim mobilnym sprzęcie. I w końcu jest powód żeby pogrzebać przy troche straszych tytułach.
  • Odpowiedz
@Python: Teraz właśnie ogarnąłem aktualizację na hi8 i zacząłem trochę ogrywac klasyki.Na androidzie ogrywam gry z PSP bo ps2 tak średnio działa emulator (przy niektórych grach wręcz tragicznie) a na win miałem ochotę trochę pograć w coś z kompów ale jak było 8.1 to tragedia nie z tej ziemii była. Niezależnie od gry 10 fps i częste zwiechy systemu wiec sobie to darowalem i grałem tylko w strategie bo były
  • Odpowiedz
@vegaushp: Polecam.

Z tym windowsem 8 jest dziwna sprawa bo na PC nie mialem problemu (ani tez nie odczułem skoku jakościowego po przejściu na 10). Tutaj jest "niebo w ziemi" ( ͡° ͜ʖ ͡°) po aktualizacji. Myślę, że to kwestia sterowników, które 10 sam dobiera i instaluje - co idzie mu nie najgorzej.
  • Odpowiedz
@Python: Nowego ogralem razem z dodatkiem a teraz zaczynam xenonautow bo jednak rozgrywka lepsza. Za starego może się zabiorę później ale raczej sobie odpuszczę bo xenonauci dają mi wszystko czego oczekiwałem.
  • Odpowiedz
@Python: Szału w działaniu nie ma i trochę się nameczylem żeby zadziałało ale o dziwo działa chociaż nowy xcom musiałem ograć na prawie minimalnych ustawieniach. Chociaż myślę że byłem głupi bo mogłem ograć go na androidzie ale bojowke androida reprezentuje na telefonie a tablet jednak wolę z windowsem xD
  • Odpowiedz
@Rain_: na atomie z 3775 na pustej mabie na low i najniższej rozdzielczości mam 40-50 fps, jak dojdą gracze i strzelanie to z 30 fps także niezbyt fajnie
  • Odpowiedz
  • 0
@vegaushp: cumplu, jak Ci się używa hi8? Polecasz? Do czego na co dzień Ci się przydaje taki tablecik? Nigdy normalnie nie bawilem się tabletem i kminię, czy mi się przyda w ogóle :D mógłbyś mi sprawdzić czy pójdą Ci filmy 1080p60 z bitratem około 18mbs?
  • Odpowiedz
@Savier: Ogolnie narazie widziałem na alie ze główny dystrybutor ma już aukcje z opisem ale jeszcze nic nie wiadomo kiedy ruszy sprzedaż plus jakieś opisy na hiszpańskich stronach. Ogólnie sprzęt mocno niszowy wiec i o informacje ciężko bo na stronach chińczyków masa info ale kto by zrozumiał te krzaki bo Google nawet nie daje rady...
  • Odpowiedz