Wpis z mikrobloga

@Tremade:

@obiwan:

@bandyta:
Nie funboy bo gość ma zwyczajnie racje. Pamietam jak pare lat temu przesiadłem sie z xperii Arc 8gb na Iphona 4 32gb, oba 512 ramu 1 GHz procesor, Sony lepszy aparat.
Różnica była ogromna, w prędkości i baterii na korzyść Iphona. I fakt gra true skate na xperii nie odpalila ciela sie na poczatku a na iPhone śmiga normalnie. Ilośc aplikacji na raz
  • Odpowiedz
@niewidzialnywszechmogacy: A dlaczego przyrównujesz do Androida? Byle Lumia koło 1500 złotych ma bardzo podobną specyfikację i będzie Ci chodziła bez zająknięcia, tymczasem Apple oferuje sprzęt, który będzie kosztował na starcie około 3000 złotych. To, że gównoidzie się tnie nie znaczy, nie usprawiedliwia Apple i tego że wypuszcza za kosmiczną cenę telefon, który po 2 latach będzie mocno odstawał od standardu.
  • Odpowiedz
@Tremade: gównoburza, bo pisze to koleś z widocznym miejscem pracy "applecenter.pl", który ma w interesie żeby każdy miał iphona, bo to jego rynek zbytu - kasa. A androidowcy nagabują charytatywnie
  • Odpowiedz
Za tę sumę mógłbym kupić dobrego laptopa o identycznych parametrach na Windowsie, po dwóch latach - najpewniej zupełnie sprawny - po prostu go wyrzucić, kupić kolejny laptop na Windowsie, tym razem już w lepszej konfiguracji, po dwóch latach - najpewniej zupełnie sprawny - wyrzucić na śmietnik i kupić trzeci laptop z Windowsem, znowu mocniejszy i po dwóch latach mieć komputer wciąż dobrze nadający się do pracy.

@yourboss: Trolololo... Co dwa
  • Odpowiedz
@DwaKolory: nie :) Napisałem, że nawet gdybym po prostu wyrzucał co dwa lata laptopa z Windowsem to i tak wyszedłbym na to samo a zapewne lepiej finansowo niż kupując jednorazowo MBPr raz na 6 lat :)
  • Odpowiedz
niby kolejna dziecinna wojenka ale dorzucę swoje trzy grosze
śmieszą mnie ludzie którzy używali jakiś czas telefonu za 300 zł po czym przerzucają się na dziesięciokrotnie droższego iphone'a i spuszczają się nad tym jak to teraz lepiej chodzi, no z d--y takie porównywanie, a się przewinęło nawet tu
  • Odpowiedz
@Tremade:

Słyszał Pan, ze Rolls Royce nigdy nie podawał mocy silnika? Podawał, że jest wystarczająca

W poniedziałek egzamin a ja muszę siedzieć na onkologii ( ͡° ʖ̯ ͡°)
  • Odpowiedz
@Tremade: szczerze?
Mam SGS5 i na początku była to rakieta, ale po 1,5 roku wydajność spadła mu znacznie, podczas gdy moi znajomi z iP5s mogą nadal cieszyć się idealnie działającym systemem. Mój SGS5 to 3 z kolei Android w moich rękach, ale raczej ostatni, czas na coś niezawodnego ( ͡° ͜ʖ ͡°)

Podobnie z kompami, odkąd mam służbowego MBA, nie wyobrażam sobie codziennej pracy na Win.
  • Odpowiedz
Ja tez zmieniałem androidy co pół roku, jednak kupiłem Note 3 i problem się skończył. Z--------a juz ponad rok i nie zwalnia. Kolegi s5 którego kupił w tym czasie co ja swojego tnie się jak jakieś emo. Galaxy Note-jedyny słuszny wybór.
  • Odpowiedz
przypomnę tylko, że PSP ma 64MB RAM a obsługuje gierki takie jak GTA VC z grafiką jak na komputerze

@aklamot: PSP ma rozdzielczość 480 × 272, raczej nikt w takiej niskiej rozdzielczości na PC nie gra a to ma spore znaczenie. A minimalnie na PC wymaga tylko 128MB RAM + 32MB karty.
  • Odpowiedz
@Tremade: Jeśli mowa o Androdzie to w sumei racja. Ten OS zżera o wiele więcej niż OS od Apple, więc lepiej mieć mniej pamięci, do którego system jest zoptymalizowany, niż jego większa ilość w przypadku zasoobżernego OS'a, co jest niepodważalnym faktem, że Android zżera więcej niż iOS.
  • Odpowiedz