Wpis z mikrobloga

@Tremade: @obiwan: i co w tym dziwnego? Gość faktycznie pisze jak fanboy ale trochę racji ma. Rzeczywiście konkurencja potrzebuje zdecydowanie mocniejszych bebechów, żeby to jakoś działało.
  • Odpowiedz
@obiwan:

@Tremade: Niedawno zmieniłem telefon z galaxy note 2, ktory miał 2gb ramu na iPhone 6, ktory ma 1gb i szczerze moge powiedzieć ze ip6 przebija note'a wydajnością kilkukrotnie, a do niedawna sam byłem fanboyem androida :)
  • Odpowiedz
@Tremade: @frak: @hf3_confirmed: kupiłem iPad Air 2 i mam Xperie Z Ultra z adreno 800 4 rdzenie 2.3GHz i 2 GB Ram na lollipopie. Niestety różnica wydajności jest tak kolosalna, ze z telefonu teraz tylko dzwonię, bo działa jak kupa, a na papierze niby miazga. :/
  • Odpowiedz
@Tremade: @humannus: @obiwan: to niestety wynika z samej "konstrukcji VM" a Androidzie. Dalvik to skromne zasoby kosztem płynności działania aplikacji (Java funkcjonująca trochę na zasadzie języków skryptowych). ART to zmienił ale znowu kosztem bardzo dużego zapotrzebowania na RAM. Apple nigdy nie miało w planach zbudowania platformy pod tytułem "dajcie mi tu dowolnego ARMa czy x86 a będę działać".

@nod37: osobiście się zgadzam, ostatni akceptowalny
  • Odpowiedz