Aktywne Wpisy

Lolenson1888 +541
Jeden z najbardziej irytujących gatunków człowieka xD Zapytasz takiego:
- Jaka jest twoja ulubiona czekolada?
- Żadna. Zagotuj wodę w czajniku, dodaj dwie łyżki kakao, bakalie, orzechy i masz
- Jaki jest twój ulubiony piłkarz?
- Żaden. Zamiast patrzeć jak inni grają lepiej iść samemu pokopać piłkę
- Mam Rafaello, poczęstujesz się?
- Jaka jest twoja ulubiona czekolada?
- Żadna. Zagotuj wodę w czajniku, dodaj dwie łyżki kakao, bakalie, orzechy i masz
- Jaki jest twój ulubiony piłkarz?
- Żaden. Zamiast patrzeć jak inni grają lepiej iść samemu pokopać piłkę
- Mam Rafaello, poczęstujesz się?
źródło: FD5DCB43-BE11-4459-B948-40F5AF80F50F
Pobierz
lifapek +155
Kumpel ma 3 dzieci z poprzedniego małżeństwa. Jest w związku od dobrych kilku lat z laską która z poprzedniego małżeństwa ma 1 dziecko. Ona jest urzędniczka publiczną. On ma firmę i dodatkowa robotę która jest również jego pasją. Mieszkają w jego domu jednorodzinnym tuż pod miastem. Chłop zarabia kilka razy więcej niż ona.
Teraz się dowiedziałem, że jak zobaczyli tablice alimentacyjne to policzyli, że jakby weszły w życie to by mu zostało z
Teraz się dowiedziałem, że jak zobaczyli tablice alimentacyjne to policzyli, że jakby weszły w życie to by mu zostało z

#linux #windows #informatyka #bezpieczenstwo #serwery
@maniac777: Zrobiłem literówkę, która została poprawiona. Chodzi o IPS (Intruder Protector System).
Ogólnie 443 i 80 tylko do konkretnego serwera po IP. Blokuj na IPTables; Najlepiej DNSa wyłącz (wtedy ludzie nie wejdą) lub ustaw na localhost.
Najlepiej Debian, gdyż nie ma zamkniętego softu w "main". Jeśli na Ubuntu - to Trisquel
Dedykowany, ogólnodostępny komputer do logowania się do banków przez różne, bliżej nieznane osoby to słaby pomysł... chyba że szukasz problemów i/lub lubisz podziwiać pokoje policjantów, prokuratorów oraz wystrój sal sądowych.
- przestępcy raczej nie przyjdą do biura
- złej woli nie będzie mieć osoba obsługująca komputer
- osoba obsługująca komputer nie jest zbyt rozgarnięta
to w zupełności wystarczy zwykły Windows (byle wspierany - 7, 8, 10) z automatycznymi aktualizacjami i dowolną przeglądarką. Do tego program w rodzaju parental control i restrykcyjna polityka - użytkownik nie może niczego oprócz wejścia na stronę banku ustawioną jako domyślną.
@fervi: A np. szyfrowane VNC i na tym terminalu klawiatura systemowa?