Wpis z mikrobloga

@mm0070: To zależy co programujesz, jak robisz strony to jeszcze bywa okej, ale nie ma chyba takiej opcji, żeby dodatkowa moc obliczeniowa się gdzieś zmarnowała. Zawsze lepiej mieć jej więcej niż mniej.
@FLAC: tylko ignorant moze cos takiego napisac, szczegolnie to o 200% marzy, laptopy konkurencji maja takie same ceny, ale porownajmy np Della XPS z rMBP15 a nie Lenovo G580 z rMBP15. A 'lans znaczkiem'? Prosze Cie, jaki lans? Nawet gdyby ktos chcial, w swiecie gdzie dzieci w podstawowce lataja z ajfonami i ajpadami nie ma czegos takiego jak lans jablkiem.
@Flypho: oczywiscie ze nie ma, zgadzam sie w 100%, ale to co oferuje i7 w macbooku spokojnie wystarcza do wiekszosci, szczegolnie ze to sa procesory raczej z 'wyzszej polki', nie znajdziesz takich w tanich laptopach PC, zreszta jak ktos kupuje laptopa to liczy sie z tym ze nie dorowna wydajnoscia desktopowi:)
@Flypho: Posiadam MB Air i nigdy nie bylem tak zadowolony, system bomba, mam go już ponad rok, zero problemów. Nie gram, nie jestem programista, a na Windowsie zawsze spotykałem jakiś problem, po roku czasu robił się w systemie straszny syf. Jakość wykonania - ze względu na moja prace mój MB jest ze mną wszędzie, dobra solidna aluminiowa obudowa. Zero problemów
z kultem appla jest tak samo jak z kultem PC i polityka - wiele osob 'przykleja' sie do swojej teorii i kompletnie odrzuca wszystko inne, gleboko wierzac w to ze ma racje. Kazdy patrzy na wszystko subiektywnie, to jest oczywiste, ale czasem rece opadaja jak sie to wszystko czyta - uzywam na codzien Windowsa, Linuxa i OS X'a, kazdego z nich do czegos innego, kazdy ma swoje wady i zalety, tak samo
@mm0070: powiem tak, kumpel ma makbooka, i przeklina dzień w którym go kupił więc...

najlepszy może być pod czyjeś specyficzne zastosowanie - najlepszy w ogóle - nope
@FLAC: setki ludzi na calym swiecie uznaja ze dzien w ktorym kupili makbuka to jeden z najlepszych dni w ich zyciu, to niczego nie dowodzi, sam przeklinalem macbooka - zawieszal sie, resetowal, wolno otwieral karty... Ale znalazlem co sprawialo ten problem i od tamtego momentu wszystko dziala cacy:)