Wpis z mikrobloga

Miraski, czy płyty instalacyjne (być może ważne - w wersjach dla refurbów) Windows 7 Pro i Windows 7 Home Premium czymś się różnią? Padł dysk w Dellu, tam była wersja Home i do niej mam klucz, a płyty gdzieś się zapodziały. Za to mam płyty do wersji Professional.
#windows #komputery #microsoft
Willy666 - Miraski, czy płyty instalacyjne (być może ważne - w wersjach dla refurbów)...

źródło: comment_MabC5W76da9IvG4PD3atBjXWxXfI3lg3.jpg

Pobierz
  • 13
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Willy666: Miałem... wróć, kolega miał płytę ze scrackowanym Windowsem 7, na której były wszystkie wersje, więc wygląda na to że płyty są te same dla wszystkich wersji, a to jaka się zainstaluje zależy od klucza.

• Odpowiedz
@Willy666: Musi być ten sam język, ta sama wersja. Czyli np PL home premium 64bit oem.
Możesz nawet ściągnąć z neta instalkę, byle byś miał własny klucz i naklejkę i ściągnął tę samą wersję bez żadnych dodatków (kopia płyty 1:1).
  • Odpowiedz
@Willy666: o ile dobrze pamiętam, można przerobić jedną wersję płyty na drugą, edytując albo wywalając jakiś plik (sprawdzone). Muszą być spełnione jakieś warunki (chyba język i bitowość). Szczegóły w internecie.
  • Odpowiedz
@Willy666: o ,prościej nie pomyślałem bo #pracbaza mocno :) ważne ze działa. Na przyszłość jak chcesz mieć wszystkie aktualizacje po instalacji czystego systemu za sobą to polecam zAaktualizowane obrazy z winclub.pl :)
  • Odpowiedz