Wpis z mikrobloga

@wuju84: nie do końca się zgodzę. Sam często naprawiam rzeczy sam, ale nie wymienię ekranu dotykowego w niektórych smartfonach, bo to dość trudne, a i o narzędzia trudno. Czasem nie opłaca się kupować ekranu, do tego śrubokrętów często w zestawie za parędziesiąt złotych bez gwarancji, że uda ci się sprzęt poprawnie naprawić.

Chciałbym zobaczyć jak wymieniasz ekran w np. xperia z1 compact...
  • Odpowiedz
jak ktoś nie potrafi sobie prostych problemów wyszukać w google'ach, to jest ofiarą i niech płaci tym bardziej kumatym

@NAGI: Nawet nie chodzi o rozwiązania problemów. Czasami za znalezienie dobrych sterowników do jakiegoś prehistorycznego sprzętu powinny być przyznawane Krzyże Zasługi.
  • Odpowiedz
@wuju84: ja za np. zainstalowanie nowych sterów, bo "nie działa mi internet" co zajmuje 10 minut, biorę 20zł i to dlatego, że mieszkam w małej miejscowości i dzięki temu więcej klientów mam ;) a już takich akcji miałem mnóstwo, albo jakieś poważniejsze typu "zniknęły mi partycje" wujek google i jakieś magiczne narzędzie które widzę pierwszy raz na oczy i problem solved i kolejny hajs ;)
  • Odpowiedz
@wuju84: akurat dla tych znajomych o których wiem, że się odwdzięcza to pomagam, zawsze flakonik czy piwko wpadnie, ale takich co się odzywają tylko jak potrzebują pomocy, to olewam ciepłym moczem.
  • Odpowiedz