Wpis z mikrobloga

Mireczki, jak tutaj wyglada sprawa z dentysta? Jak to wyglada na Insurance? Musze wyrwac 6tke dolna, odprysła mi połowa, jest szczelina i po pol roku zaczelo bolec :( Nie oplaca mi sie polowki robic, lepiej wyrwac i zrobic wkreta... Czy lepiej zaplacic £50-80 za wyrwanie?

#uk #londyn
  • 7
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@pananormalny: i nic, mówię, ze mam odbudowane zęby w których zostało 1,5 ściany (z 5 "fabrycznie" ;) ) po prostu oczyszczą i wypełnieniem "odbudują" oryginalny kształt zęba, znam specjalistę w PL ale czy są tak zdolni w UK?
  • Odpowiedz
@pananormalny: jak już boli to pewnie trzeba kanałowe będzie urządzić a dopiero później taka zabawa, najlepsze zęby to swoje zęby, ja bym ratował jak można.
  • Odpowiedz
@pananormalny: tu masz opisane wszystko ladnie pieknie co robia na NHS:
http://www.nhs.uk/chq/Pages/nhs-dental-band-charges.aspx?CategoryID=74&SubCategoryID=742
Nie sluchaj opinii ze w UK to robia zle...w PL pojdziesz prywatnie i trafisz na podobnego specjaliste. Dentyste mozesz bez problemu zmienic, klinike rowniez.
Ja chodze do dentysty tutaj i nie mam zadnych problemow. Przeglad co pol roku, nic nie boli, kosztuje smieszne pieniadze. Zona tez problemow nie ma.
  • Odpowiedz