Zauważyłem pewną rzecz na przykładzie dzisiejszego poranka. Otóż oglądałem dziś poranek w reżymowej telewizji TVN24 w wykonaniu P.Kuźniara. Jak wszystkim doskonale wiadomo P.Jaro cieszy się specyficzną popularnością na wypoku. Określeń w jego kierunku pada wiele, od cebuli po sprzedawczyka i medialnego klałna na usługach PO. To pierwsze pominę a skupię się na tym ostatnim.
Dziś do studia zaproszono rzecznika rządu niejakiego Cezarego Tomczyka. Coż, wydawać by się mogło że na wizji będzie sielanka i pełna symbioza, bo przecież mirki twierdzą że Kuźniar jest tylko od rządu chwalenia. A tu zonk. Redaktor Kuźniar zaczął masakrować rzecznika wręxz stając w obronie PiSu. Luźny cytat: Rzecz. Boimy się że premier Szydło będzie kierowana przez prezesa z tylnego fotela. Red. Ale to samo można powiedzieć o premier Kopacz że steruje nią telefonicznie Tusk z Brukseli Rzecz. Yyyy
Rzecz. Premier Kopacz uważa że wyjazdy terenowe to świetny sposób na dialog ze społeczeństwem i dotarcie do ich problemów Red. To wy dopiero po 8 latach zauważyliście że z ludzimi trzeba rozmawiać? Rzecz. Yyyy
I tak orał sobie redaktor pana rzecznika, a to kosztach wyjazdów, a to referendum ktore i tak nie bedzie miało wymaganej frekwencji. A na wypoku d--a cicho. Ani słówka, za to jego cytat z rozmowy która była 10 minut wcześniej o edukacji dzieci już lata po wypoku jako kwintesencja lewactwa. Czyżby oranie rzecznika nie pasowało do skrupulatnie budowanego wizerunku Kuźniaracwela? Bo po tym ci dziś usłyszałem mam wrażenie że red.Kuźniar jest bardziej obiektywny niż warczący na niego wykop.
@kotte: idäc tym tokiem to od dwóch lat Kuźniar powinien jeździć po Komorowskim by go wszyscy lubili. Dwa miechy przed wyborami a rzekoma tuba propagandowa PO orze w programie na żywo nie Kopaczową która wyprzedza w sondażach Szydło. To nie PR tylko szukanie 40 dna.
@DawajMario: bo Komorowski miał tam jakieś szanse na wygranie? Nie wierzę w te sondaże o Kopacz. Od dawna nie widziałam mniej kompetentnego polityka. Ta baba pewnie jedzie na jakimś xanaksie czy coś, że w ogóle jeszcze ten teatrzyk wytrzymuje.
Po pierwszej turze wedle tej teorii Kuźniar powinien skakać po łbie komorowskiemu bo mile jak na dłoni wynik pierwszej tury a nie sondaże.
Już wolę Kopacz od populistycznego p---------a Szydło i robienia ze mnie ślepego idioty wmawiając mi na każdym kroku jaka to Polska jest ruinie. Masz przykład Nowej Soli jak pani kandydatka manipuluje na ekranie.
@DawajMario: Przed chwilą miał być obiektywny, a teraz jednak kogoś woli i co ma piernik do wiatraka :D To też nie najważniejsze, bo to nie jest tylko "woli Kopacz od Szydło" - tyle mu wolno, ale to jest zaklinanie rzeczywistości, wręcz kłamstwo, bo nie ma żadnego sondażu mówiącego o tym by ludzie najbardziej chcieli Premier Kopacz.
Przejrzyj jego aktywność na twitterze. "Tam więcej obiektywizmu". 12 Naprawdę nie ma kogo
@DawajMario: Co ciekawe, najgłośniej o stronniczości mediów jednych czy drugich krzyczą osoby, które nie mają nawet telewizora/nie czytają gazet. To jest prawdziwy fenomen. Ach, kolejna ciekawostka: niektóre z tych osób czytują w internecie portale, które nawet nie próbują być obiektywne.
wmawiając mi na każdym kroku jaka to Polska jest ruinie.
Bo ogółem jest, co wcale nie znaczy, że Szydło to zmieni. Za to debile z PO uważają, że ruina to tylko rozwalone budynki, dlatego pokazują że w miastach stoją nowe. No dziwne, nie było wojny to budynki stoją, ale nikt nie mówił, że miasta się powaliły tylko, że nic nie działa. W urzędach załatwianie prostych spraw trwa tydzień i
@DawajMario: zwroc uwage - zmieniaja sie wiatry polityczne. tvn idzie na sprzedaż i spodziewana jest redukcja personelu. Jak myslisz, kto poleci i ktora prorządowa chorągiewka może niedługo szukać roboty np w publicznych mediach ?
@rpawelek: Generalizujesz, na przestrzeni ostatni 10-12 lat widzę ogromną zmianę na lepsze. Nie twierdzę że jest idealnie ale nikt mi nie będzie robił wody z mózgu że jest coraz gorzej. O tych urzędach to jakaś nieśmiertelna urban legend - od dobrych paru lat prowadzę firmę i no k---a nie wmówisz mi że jest gorzej bo nie jest. Z PIPem nigdy w życiu nie miałem problemów bo nie lecę w c---a
Tak samo z Olejnik - pokażą jak naskakuje na jakiegoś swojego ulubieńca, ale zapomną wspomnieć, że ona ma taki styl i (praktycznie) każdy gość jest przez nią atakowany.
@Yahoo_: chyba ze jest rudy i mieszka w Brukseli...
@maQus: az dziwne że nikt nie wytknął tego Kuźniarowi zanim ja cos o tym napisałem, i ciach posypały się teorie podwójnego dna ( ͡°͜ʖ͡°) jak to mówia - chcesz uderzyć psa to kij się zawsze znajdzie.
@DawajMario: Piszesz, że generalizuję, ale na pytanie nie odpowiedziałeś.
O tych urzędach to jakaś nieśmiertelna urban legend
O tych urzędach to nie urban legends, bo żeby to zobaczyć trzeba chcieć załatwić w nich trochę rzeczy. Przykłady? 1. Kup samochód za granicą i go zarejestruj. Urząd celny. Jeżeli załóżmy nie potrafisz wypełnić dokumentów to urzędnik Ci w tym nie pomoże, ale są agencje przy urzędach, które za 50 zł to zrobią. Fajnie, tanio
Otóż oglądałem dziś poranek w reżymowej telewizji TVN24 w wykonaniu P.Kuźniara. Jak wszystkim doskonale wiadomo P.Jaro cieszy się specyficzną popularnością na wypoku. Określeń w jego kierunku pada wiele, od cebuli po sprzedawczyka i medialnego klałna na usługach PO. To pierwsze pominę a skupię się na tym ostatnim.
Dziś do studia zaproszono rzecznika rządu niejakiego Cezarego Tomczyka. Coż, wydawać by się mogło że na wizji będzie sielanka i pełna symbioza, bo przecież mirki twierdzą że Kuźniar jest tylko od rządu chwalenia. A tu zonk. Redaktor Kuźniar zaczął masakrować rzecznika wręxz stając w obronie PiSu.
Luźny cytat:
Rzecz. Boimy się że premier Szydło będzie kierowana przez prezesa z tylnego fotela.
Red. Ale to samo można powiedzieć o premier Kopacz że steruje nią telefonicznie Tusk z Brukseli
Rzecz. Yyyy
Rzecz. Premier Kopacz uważa że wyjazdy terenowe to świetny sposób na dialog ze społeczeństwem i dotarcie do ich problemów
Red. To wy dopiero po 8 latach zauważyliście że z ludzimi trzeba rozmawiać?
Rzecz. Yyyy
I tak orał sobie redaktor pana rzecznika, a to kosztach wyjazdów, a to referendum ktore i tak nie bedzie miało wymaganej frekwencji. A na wypoku d--a cicho. Ani słówka, za to jego cytat z rozmowy która była 10 minut wcześniej o edukacji dzieci już lata po wypoku jako kwintesencja lewactwa. Czyżby oranie rzecznika nie pasowało do skrupulatnie budowanego wizerunku Kuźniaracwela? Bo po tym ci dziś usłyszałem mam wrażenie że red.Kuźniar jest bardziej obiektywny niż warczący na niego wykop.
#tvn24 #kuzniar #4konserwy #neuropa #nipopularnaopinia #takbylo #propagandanienawisci
To jest właśnie to bezrefleksyjne popieranie kogoś i wszystkiego jak leci. Nie tędy droga
Już wolę Kopacz od populistycznego p---------a Szydło i robienia ze mnie ślepego idioty wmawiając mi na każdym kroku jaka to Polska jest ruinie. Masz przykład Nowej Soli jak pani kandydatka manipuluje na ekranie.
To też nie najważniejsze, bo to nie jest tylko "woli Kopacz od Szydło" - tyle mu wolno, ale to jest zaklinanie rzeczywistości, wręcz kłamstwo, bo nie ma żadnego sondażu mówiącego o tym by ludzie najbardziej chcieli Premier Kopacz.
Przejrzyj jego aktywność na twitterze. "Tam więcej obiektywizmu". 1 2 Naprawdę nie ma kogo
Ach, kolejna ciekawostka: niektóre z tych osób czytują w internecie portale, które nawet nie próbują być obiektywne.
Bo ogółem jest, co wcale nie znaczy, że Szydło to zmieni. Za to debile z PO uważają, że ruina to tylko rozwalone budynki, dlatego pokazują że w miastach stoją nowe. No dziwne, nie było wojny to budynki stoją, ale nikt nie mówił, że miasta się powaliły tylko, że nic nie działa.
W urzędach załatwianie prostych spraw trwa tydzień i
@Yahoo_: chyba ze jest rudy i mieszka w Brukseli...
O tych urzędach to nie urban legends, bo żeby to zobaczyć trzeba chcieć załatwić w nich trochę rzeczy. Przykłady?
1. Kup samochód za granicą i go zarejestruj. Urząd celny. Jeżeli załóżmy nie potrafisz wypełnić dokumentów to urzędnik Ci w tym nie pomoże, ale są agencje przy urzędach, które za 50 zł to zrobią. Fajnie, tanio