@robvan: za jaki piniondz? bo wydaje mi się, że virginmobile jest obecnie poza konkurencją za 29 zł masz wszystko za darmoszkę https://virginmobile.pl/oferta
@pogop: chce zostać w play a poza tym ja dzwonię do innych sieci sporadycznie w miesiącu więc tu licząc że 9gr/minuta to 100 minut do innych sieci to 9zł więc wychodzi 30 zł. A ja pewnie nie wydzwonię nawet 20 minut w miesiącu. Ta oferta będzie chyba dla mnie lepsza.
@robvan: Trzeba tylko uważać na lejek, bo jeśli wcześniej skończy ci się pakiet netu to najpierw pobiera z konta głównego 2gr/100kB do 5zł, potem dopiero włącza się lejek, pierwsze 5zł zwracają na konto promocyjne, później już nie. To jedyna wada tej oferty.
@robvan: Jak trochę dzwonisz do innych sieci to można do tego uruchomić pakiet 10za5zł (pobiera z konta 5zł, daje na promocyjne 10zł) na 30 dni wtedy wychodzi że za 5zł masz 111 minut do innych sieci ważne 30 dni bo stawka do innych to 9gr. I pakiet internetu niewykorzystany sumuje się z kolejnym więc oferta całkiem ok.
@robvan: Już Ci tłumaczę jak to działa skoro masz abo: 1. Składasz wniosek na stronie MV - wybierasz datę przeniesienia. Jeżeli masz umowę na czas określony wybierasz "z upływem okresu promocyjnego" jeżeli jest na czas nieokreślony to "z zachowaniem okresu wypowiedzenia" 2. VM wysyła do Ciebie dokumenty i kartę SIM 3. Podpisujesz, dołączasz kopię dowodu i odsyłasz w kopercie dołączonej do dokumentów 4. W dniu przeniesienia jesteś w MV. Wsio
@MichaelT128: przeglądam teraz tę ofertę i wcale szałowa nie jest - z tego co widzę za 29zł mam 152 minuty do innych sieci i 4GB internetu i reszta gratis. W ofercie 4w1 mam za 21 zł - 2GB internetu + minuta do innych sieci za 9gr. Licząc że do innych sieci wydzwaniam dosłownie minuty w miesiące a internetu starcza mi z nawiązką 1GB oferta w Play jest dla mnie lepszym
@robvan: Nie wiem czemu wybrałeś ofertę za 29zł, a nie za 19zł. Zauważ, że przy doładowaniu w MV dostajesz to wszystko jako bonusy, a cała kasa idzie na konto, z którego możesz albo rozmawiać (0,19gr/min) albo kupić kolejne paczki internetu. W Play całe 21zł idzie na pakiet i już tej kwoty nie masz do wykorzystania.
@MichaelT128: no tak ale płacąc po 19 gr za minutę do innych daje to 152minuty za 29zł. W Play za 29 zł będę miał ok 100 minut. Więc jeżeli aż tak mi na tym nie zależy to dla mnie to żadna różnica. Tak samo jaki i 4GB i 2GB to dla mnie żadna róźnica bo wykorzystuje maks 500mb/1gb. Chyba szkoda zachodu na transfer numeru.
@robvan: Ale coś Ty się tak uparł z tą opcją za 29zł? W taryfie 19zł będziesz miał w przeliczeniu 100 minut i resztę bonusów (nolimit do Play, SMSy i 2GB). W Play będziesz płacił 21zł za pakiet 4w1 plus a do tego jeszcze trzeba doliczyć koszt rozmów. Czyli na starcie zaoszczędzisz 10zł miesięcznie w MV. Ponadto jeżeli nie doładujesz konta w Mobile Vikings to nadal będziesz mógł korzystać z ew.
Komentarz usunięty przez autora
I pakiet internetu niewykorzystany sumuje się z kolejnym więc oferta całkiem ok.
1. Składasz wniosek na stronie MV - wybierasz datę przeniesienia. Jeżeli masz umowę na czas określony wybierasz "z upływem okresu promocyjnego" jeżeli jest na czas nieokreślony to "z zachowaniem okresu wypowiedzenia"
2. VM wysyła do Ciebie dokumenty i kartę SIM
3. Podpisujesz, dołączasz kopię dowodu i odsyłasz w kopercie dołączonej do dokumentów
4. W dniu przeniesienia jesteś w MV. Wsio