Wpis z mikrobloga

gdzie pojechać nad jezioro, żeby był jakiś 2-osobowy domek czy coś w tym stylu? nigdy nie byłam na Mazurach nawet, więc nie mam pojęcia, gdzie szukać. tak na weekend coś. żeby warunki sanitarne były ok i jakieś jezioro w pobliżu. najlepiej blisko Warszawy, żeby nie tracić połowy weekendu na dojazd (brak samochodu here).

Zegrze odpada.

#pytanie #wyjazd #wakacje #mazury

pytam jeszcze raz, tym razem poproszę o normalne odpowiedzi.
  • 11
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@SScherzo: Ośrodek wczasowy Gawra w Wyknie nad jeziorem Omulew. Są domki, mała plaża, wypożyczalnia sprzętu wodnego i rowerów, 200 km od Warszawy, jedyny minus to że domki pamiętają poprzedni ustrój, choć od mojej ostatniej wizyty tam miały być remontowane. Ale ogólnie bardzo przyjemne miejsce, choć byłem tam ostatnio dobre kilka lat temu, to jest to ten rodzaj miejsca, które raczej się nie zmienia.
  • Odpowiedz
dojazd chyba słaby bez samochodu, co?

@SScherzo: Z Nidzicy jest jakiś PKS. No ogólnie na Mazury bez samochodu to słabo, nie licząc jakichś kołchozów typu Mikołajki czy Giżycko.
  • Odpowiedz
@SScherzo: To chyba najbliższe jezioro z dobrym ośrodkiem wypoczynkowym z Warszawy, nie licząc Zegrza i pojezierza płockiego (czy jak się to diabelstwo nazywa), którego nie polecam zupełnie.
  • Odpowiedz
@Piter232: chyba już tam bym jechała z koleżanką jeszcze i ona ma auto wtedy. autem to nawet na Mazury długo można jechać, dlatego niechętnie, skoro to tylko weekend.
  • Odpowiedz
autem to nawet na Mazury długo można jechać, dlatego niechętnie

@SScherzo: w 2, 2.5h można się spokojnie zmieścić, nie nadużywając prędkości nawet za specjalnie. Ale rozumiem, po prostu trzeba się liczyć, że im bliżej Warszawy, tym jednak gorzej lub drożej.
  • Odpowiedz