Wpis z mikrobloga

@TenebrosuS: Myślę, że nikt nie zaprzecza, że w----------e 80 gramów aspartamu przez dorosłego człowieka nie jest zdrowe.

Podobnie sól, cukier, kofeina i milion innych rzeczy. Tymczasem, wpsominałeś coś o złośliwym nowotworze nabłonkowym, a o niczym takim nie ma w żadnej publikacji.
  • Odpowiedz
@TenebrosuS: W tym pierwszym badaniu najniższa podawana szczurom dawka wynosiła 250mg/kg codziennie przez 8 tygodni. Dawka bezpieczna dla człowieka wg WHO to 40mg/kg. Żeby przyjąć 40mg/kg człowiek ważący 70kg musiałby wypić prawie 5 litrów coli light. Żeby przyjąć 250mg/kg musiałby wypić prawie 30 litrów coli light. Gdyby mnie na przestrzeni 8 tygodni podawać dawkę aspartamu odpowiednią w sumie dla 1700 litrów coli, to podejrzewam, że też nie byłoby ze mną
  • Odpowiedz
@Emtebe: ja właśnie nie czuję i w sumie mi z tym dobrze. Niezbyt często piję Colę, ale dzięki temu mogę wziąć Zero i będzie mi smakować, a nie będę się bez potrzeby ładował cukrem.
  • Odpowiedz
jak mozna tak pic kole. przeciez to nie jest takie dobre,a ludzie to tak forsują. Jak jestem z kolegami w kfc i robimy ściepe na picie (xD) to biere sobie ice tea i te zjeby za kazdym k---a razem," j--------e, po c--j to lejesz dej kole."
  • Odpowiedz
  • 2
@Emtebe: Ja nie czuję różnicy między light a zero, bo to jest dokładnie to samo.

Więc jeśli ty czujesz, to sam masz z-----e kubki smakowe.
  • Odpowiedz