Wpis z mikrobloga

@MoralneSalto: kto ci powiedział ze awaryjne. Ja mam grande punto z 2007 tyle ze diesel 1.3 zrobiłem juz 60 tysięcy i żadnych poważniejszych awarii oprócz wymiany świec nie było.
  • Odpowiedz
@adrian43: w rodzinie mam kilka aut "pracujących" gdzie nie ma mowy o przebiegu typu 60 tys w wieku tylu lat, co Twoje, raczej się robi ok 30tys na rok. Wszystkie fiaty (pandy i punciaki, lancia robiona na punciaku tak samo) poszły na sprzedaż bo po 3 latach masakrycznie się sypały. Ojciec poszedł po rozum do głowy i zaczął kupować hondy civic, ople i vw, problemy się skończył. Mówię o zakupie
  • Odpowiedz
@Kezoj: jeździłem raz grande punto, co prawda krotka trasa po miescie ale musze przyznać ze calkiem przyjemnie sie tym jezdzilo. z wyglądu zewnętrznego jednak wolę corsę d. zresztą te auta są zbudowane na jednej płycie z tego co kojarze.
  • Odpowiedz
@MoralneSalto: przecież Corsa D i Grande Punto to bliźniacze modele, wiele części mają wspólnych, więc powinny "sypać" się podobnie. ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@Kezoj: jak powiedzieli moi przedmówcy, weź to, co bardziej ci się podoba lub będzie w lepszym stanie. Osobiście jeżdżę Fiatami (moje się nie "sypią"), mam kilka w rodzinie i jeszcze nigdy żaden mnie nie zawiódł. Lubię jeździć Grande Punto.
  • Odpowiedz
@jedrek018: @adrian43: ja mówię jak było u nas, może to przypadek, może ojciec katował fiaty bardziej - nie wiem. mi ogólnie Oplami dobrze się jeździ, ale z rodziny fiata testowałam tylko pierwszą z pierwszych Pandę, jeszcze bez wspomagania, Fiata stilo z okolic 2008 w benzynie, Punciaka też w tych rocznikach i nieszczęsną Lancię, moje pierwsze auto na własność, które nie wytrzymało ze mną nawet roku. Jakoś mi te
  • Odpowiedz
@MoralneSalto: właśnie katowal w normalnym użytku te auto wytrzymują naprawdę dużo. Moje mam prawie 180 tysięcy z czego 60 u mnie. Nie wiem jak u poprzedniego właściciela ale u mnie to auto sprawuje się dobrze. A za wspomaganie city ma dużego plusa. Ale jak to mówią jeden woli córkę drugi teściowa.
  • Odpowiedz
@MoralneSalto: rzadko bo wspomaganie w punto jest genialne i nawet bez tego kierownica lekko chodzi. Ale wynalazek fajny i np w takim mondeo by się przydał właśnie przy parkowaniu.
  • Odpowiedz