Wpis z mikrobloga

https://www.microsoft.com/pl-pl/software-download/windows10 Przed chwilą formatowałem dysk, po formatowaniu zniknęła mi ikonka z upgradem do win10. Czy jeżeli uruchomię aplikację z linku wszystko będzie ok? Skąd wezmę klucz? Na reddicie pisali, że jeżeli chce się na czysto instalować to trzeba najpierw tą appką z paska zaktualizować do 10 bo wtedy przypisuje się klucz, a dopiero potem można na czysto iso zrobić. Jak to jest w końcu?
#windows10
  • 9
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

trzeba najpierw tą appką z paska zaktualizować do 10 bo wtedy przypisuje się klucz, a dopiero potem można na czysto iso zrobić. Jak to jest w końcu?

@NupBuster: tak najlatwiej, chyba ze masz swoj klucz to mozna odrazu z formatem robic.
  • Odpowiedz
@NupBuster: Najpierw normalnie zaktualizuj, odczytaj klucz win 10, bo może nie pasować. Potem dopiero wypal płytkę z win 10 i postaw na nowo. Czemu tak? Ja miałem przypadek, że po aktualizacji i mimo, ze system był aktywowany, w czasie instalacji na czysto spytał mnie o klucz. Nie pasował ani ten z win 7, a przejść bez niego też doe nie dało
  • Odpowiedz
  • 0
@kornolio: Normalnie tzn. Mogę tą aplikacją z linku zaktualizować? Jak już tym zrobię to potem znowu tą samą aplikacją tylko że wtedy mogę zrobić sobie ISO i na czysto?
  • Odpowiedz
@NupBuster: Ja aktualizowałem prze update. Z początku. Nie chciał, ale wymusiłem wpisem w rejestrze. Po pomyślnej aktualizacji dopiero wtedy skorzystałem z tego narzędzia by pobrać iso
  • Odpowiedz