Wpis z mikrobloga

@franward: akurat miałam w domu komosę, a kaszę jęczmienną tylko pęczak (pycha na słodko z jogurtem i owocami - mój trzylatek je aż się uszy trzęsą)
Spróbowałam, całkiem smaczne. Mój mąż jest najmniej wybredną osobą na świecie. Jeszcze nie udało mi się przez 6 lat zrobić czegoś czego by nie zjadł ;)
  • Odpowiedz
@feniks_pn: nie jem żadnych rzeczy, które wymieniłeś. a i tak mam pełny profil aminokwasowy i białko powyżej gda. poza tym czemu źródłem białka powinny być mięso, nabiał i jajka?
  • Odpowiedz
@franward: nooo soczewica to się chyba jednak nie gotuje 15 minut. Sam ją lubię ale nie przyrządam w domu po tym jak na opakowaniu przeczytałem sposób przyrządzenia: gotować 1 godzinę w osolonej wodzie :)
  • Odpowiedz
@franward:
@theacm30:
Nie pomyliliscie jej z ciecierzyca?
Ja soczewice z biedronki wrzucam do gotujacej sie wody i z zegarkiem w reku gotuje 5 min. Wystarczy troche dluzej zeby rozgotowala sie.
Dlatego jem ja czesciej niz ryz bo mozna zaoszczedzic czas na gotowaniu
  • Odpowiedz