Aktywne Wpisy

ViniciusZunior +177
90% meetingów w korpo można by anulować i nic by się nie stało
#pracait #programista15k #programowanie #korposwiat
#pracait #programista15k #programowanie #korposwiat

Teuvo +20
proszę mi wytłumaczyć dlaczego ciepłe powietrze przyśpieszone przez wiatrak robi się chłodne

Wytłumaczy mi ktoś w jaki sposób zrobić w formularzu tak, żeby dwa pola odpowiadały jednej property z entity?
Wiem, że chyba trzeba stworzyć swój typ dla Form Field i pewnie Data Transformer ale za cholerę nie mogę tego zebrać do kupy :/
$costam powiedzmy zawiera string "abc:def"
chce zeby formularz wyswietlał to w dwóch polach p1 z zawartością "abc" i p2 z zawartością "def".
I odwrotnie, po submit formularza p1 i p2 powinno sie składać w jeden string do property "costam".
W głównym formularzu operujesz na swoim modelu, czyli chcesz mieć „jedno pole formularza”, ale chcesz to renderować jako „dwa pola” – więc musisz utworzyć sobie nowy Type, który będzie miał dwa pola tekstowe i który użyjesz w formularzu głównym:
http://symfony.com/doc/current/cookbook/form/create_custom_field_type.html
Zapewne
@Damian1998: To też jest opcja, ale @gajowy_marucha pytał jak dostosować formularz do modelu – można sobie model psuć, bo fw nie wyrabia, ale to już oddzielna kwestia. Napisałem jak dostosować framework pod model, a nie odwrotnie.
Zawsze będą dwa pola, chodzi mi o date i time składane do datetime. Wiem że to już jest ale ja chcę renderować to inaczej, w osobnych divach no i każde ze swoimi atrybutami data-*. Z tego co wiem tego z istniejącym datetime nie da się zrobić?
Jeśli dobrze rozumiem, to powinieneś mieć tak:
* w modelu normalny
DateTime:public function setWhateverAt(DateTime $dateTime)*
Jutro spróbuję jeszcze raz to wykorzystać. A jak nie to set i get może będzie
https://github.com/symfony/symfony/blob/2.8/src/Symfony/Bridge/Twig/Resources/views/Form/form_div_layout.html.twig#L96
Na pewno da się to zrobić porządnie:)
Atrybuty kontenerów mogą się też zmieniać, poza tym inputy mogą mieć inne atrybuty w zależności od formularza.
Oczywiście, w zależności co faktycznie chcesz mieć „po swojemu”, to nadpisujesz.
W
result.htmljest więcej DIVów niż u Ciebie, ale nie powinno to przeszkadzać. A jak przeszkadza to możesz jeszcze bardziej nadpisać domyślne wyświetlanie.Zauważ, że nadpisując widget, wykorzystuję symfonowe bloki – jak chcesz możesz olać i całkowicie mieć