Aktywne Wpisy
Trias +407
Ludzkość nie wynalazła jeszcze tortury wystarczająco okrutnej, żeby nadawała się dla typków, którzy wymyślili te wszystkie wyskakujące okienka, powiadomienia itp.
Sram na wasze ciasteczka. Nie chcę otrzymywać powiadomień. Wiem, że jestem w trybie pełnoekranowym, przecież sam go, k---a, włączyłem. Nie, nie udostępnię kalkulatorowi mojej lokalizacji. I na pewno nie wyłączę adblocka, bo wtedy już w ogóle zasracie mnie tymi wyskakującymi gównami.
#gorzkiezale #w---w #zalesie #d-------------------e
Sram na wasze ciasteczka. Nie chcę otrzymywać powiadomień. Wiem, że jestem w trybie pełnoekranowym, przecież sam go, k---a, włączyłem. Nie, nie udostępnię kalkulatorowi mojej lokalizacji. I na pewno nie wyłączę adblocka, bo wtedy już w ogóle zasracie mnie tymi wyskakującymi gównami.
#gorzkiezale #w---w #zalesie #d-------------------e
ZygmuntJedyny +102
Takie tam lewackie wyliczenia i pomimo, że oparte na zdegenerowanym wskaźniku #pkb, który nie jest liczony z definicji.
Komentarz usunięty przez moderatora
Rok;"PKB
(1989 = 100)";dynamika PKB;"dług
w %
A dlaczego? A na przykład dlatego, że jeden z posłów PO głośno krzyczał, że za rządów PO to się Polska rozwija i żeby mu pokazać choć jeden wskaźnik, że gospodarka idzie w dół.
Wc idzie w dół a nie gospodarka. Co w związku z tym? Coraz więcej jest pieniądza ale słabną jego przepływy. Najpierw spadała nam inflacja a teraz jesteśmy w deflacji, dlaczego więc słabnący przepływ pieniądza ma dziwić?
Oczywiście powyżej nie ma o sile nabywczej pieniądza tak samo jak nie ma o deflacji, skoro wprowadziłeś deflację to ja wspomnę o sile nabywczej pieniądza.
Tak zwana alternatywna ekonomia ktora twierdzi że deflacja wcale nie zwalnia konsumpcji może właśnie wziąć ten wykres Wc i zobaczyć czy rzeczywiście przy deflacji obieg pieniądza nie spada, czy populacja nie odwleka zakupów i pieniądze nie zwalniają.
A tak się nie dzieje, jakie więc mogą być powody?