Aktywne Wpisy
ZygmuntJedyny +164
Trias +508
Ludzkość nie wynalazła jeszcze tortury wystarczająco okrutnej, żeby nadawała się dla typków, którzy wymyślili te wszystkie wyskakujące okienka, powiadomienia itp.
Sram na wasze ciasteczka. Nie chcę otrzymywać powiadomień. Wiem, że jestem w trybie pełnoekranowym, przecież sam go, k---a, włączyłem. Nie, nie udostępnię kalkulatorowi mojej lokalizacji. I na pewno nie wyłączę adblocka, bo wtedy już w ogóle zasracie mnie tymi wyskakującymi gównami.
#gorzkiezale #w---w #zalesie #d-------------------e
Sram na wasze ciasteczka. Nie chcę otrzymywać powiadomień. Wiem, że jestem w trybie pełnoekranowym, przecież sam go, k---a, włączyłem. Nie, nie udostępnię kalkulatorowi mojej lokalizacji. I na pewno nie wyłączę adblocka, bo wtedy już w ogóle zasracie mnie tymi wyskakującymi gównami.
#gorzkiezale #w---w #zalesie #d-------------------e
Takie tam lewackie wyliczenia i pomimo, że oparte na zdegenerowanym wskaźniku #pkb, który nie jest liczony z definicji.
@Cheater: w przestrzeni pustego pieniądza XÐ
Powtarzam: W logice nie działa demokracja. Nic co jest oparte choćby na jednym fałszu nigdy nie będzie prawdą – choć co poniektórzy mogą robić sondaże typu 99 prawd i jeden fałsz więc prawda wygrała :)
Komentarz usunięty przez moderatora
ALE NIE, Ty będziesz napier… że lewactwo.
Jak masz wątpliwości pogadaj z autorem, dałem Ci namiary a nie będziesz mi tu wyjeżdżał wywodami o lewactwie.
P.S.niezależnie od powyższej dyskusji nasza gospodarka się dławi i mogę to przedstawić modelem zrobionym na superszybko a wyglądającym jak poniżej. Na początku nic nie widać a później problem zaczyna narastać geometrycznie.
Zresztą trzeba byłoby korygować zarówno licznik jak i mianownik więc wyszłoby na to samo.
Po prostu zobaczyłeś PKB i bezmyślnie paplasz, że nie w cenach stałych. Zamiast kuć na pamięć zacznij od.zrozumienia tematu.
Z = X ÷ Y to to samo co Z = (A × X) ÷ (A × Y)
Sic. Matematyka na poziomie elementarnym się kłania.
P.S. powołujesz się na to, że banda Januszy coś tam śmieszkuje? Trochę zabawne. Pewnie tak samo się znają na ekonomii jak krul.
Ty chyba na prawdę nie widzisz tego, że poszczególne M3 nie zależą od lat poprzednich. Ja p------e jak można kwestionować dane z roczników statystycznych.
Dalej nie chcesz zrozumieć, że w powyższych (tych na samej górze) inflacja nie ma absolutnie
@Cheater: no popatrz, liczenie czegokolwiek gdy gospodarka opiera się na pustym pieniądzu jest w ogóle po prostu śmieszne bo jakiekolwiek rachunki nie mają punktu oparcia.
Pominę ilu ludzi wzywa by wrócić do parytetu złota.
@Cheater: o popatrz, teraz rozmawiamy na poważnie.
to piszę po raz kolejny, że bez punktu oparcia wszystko się zepsuje. Tak to jest jak pieniądz jest bez pokrycia. Lada moment kolejne się „popsują”.