Wpis z mikrobloga

poziom cen

@Cheater: w przestrzeni pustego pieniądza XÐ

Powtarzam: W logice nie działa demokracja. Nic co jest oparte choćby na jednym fałszu nigdy nie będzie prawdą – choć co poniektórzy mogą robić sondaże typu 99 prawd i jeden fałsz więc prawda wygrała :)
  • Odpowiedz
@Cheater: już Ci napisałem: pogadaj bezpośrednio z autorem co miał na myśli i dlaczego to pominął. Może miał swoje powody i doskonale jest tego świadomy.

ALE NIE, Ty będziesz napier… że lewactwo.
  • Odpowiedz
@Cheater: a Ty dalej swoje, bla bla bla o super duper rachunkach – pytanie tylko czy założenia są poprawne.

Jak masz wątpliwości pogadaj z autorem, dałem Ci namiary a nie będziesz mi tu wyjeżdżał wywodami o lewactwie.

P.S.niezależnie od powyższej dyskusji nasza gospodarka się dławi i mogę to przedstawić modelem zrobionym na superszybko a wyglądającym jak poniżej. Na początku nic nie widać a później problem zaczyna narastać geometrycznie.
franekfm - @Cheater: a Ty dalej swoje, bla bla bla o super duper rachunkach – pytanie...

źródło: comment_8jSDGamva061YWvirH3E1feLJXCWsPah.jpg

Pobierz
  • Odpowiedz
  • 0
@Cheater: poza tym trochę się ośmieszasz bo współczynnik obrotu jest wyliczony dla każdego roku osobno i nie ma potrzeby jego indeksacji bo nie ma korelacji pomiędzy poszczególnymi latami.
Zresztą trzeba byłoby korygować zarówno licznik jak i mianownik więc wyszłoby na to samo.
Po prostu zobaczyłeś PKB i bezmyślnie paplasz, że nie w cenach stałych. Zamiast kuć na pamięć zacznij od.zrozumienia tematu.
  • Odpowiedz
@Cheater: kolego ale co ma wspólnego poziom cen na współczynnik, który liczy się według danych z roczników statystycznych? Ja p------e.

Z = X ÷ Y to to samo co Z = (A × X) ÷ (A × Y)

Sic. Matematyka na poziomie elementarnym się kłania.
  • Odpowiedz
@Cheater: naprawdę myślisz, że takie emotechniki ze spoilera na mnie działają?

P.S. powołujesz się na to, że banda Januszy coś tam śmieszkuje? Trochę zabawne. Pewnie tak samo się znają na ekonomii jak krul.

Ty chyba na prawdę nie widzisz tego, że poszczególne M3 nie zależą od lat poprzednich. Ja p------e jak można kwestionować dane z roczników statystycznych.
  • Odpowiedz
@Cheater: ja tego nie odbieram jako atak. To Ty nie widzisz, że ja Ci zadaję pytania, żeby się upewnić czy aby na pewno rozumiesz temat a nie że masz wykuty. W życiu niejednokrotnie miałem do czynienia z takimi co to nie wiedzieli w niczym problemu a jak przyszło co do czego to robotę zostawiali w połowie.

Dalej nie chcesz zrozumieć, że w powyższych (tych na samej górze) inflacja nie ma absolutnie
  • Odpowiedz
Potem inżynieria finansowa zmieniła oblicze światowego systemu finansowego i te zależności szlag trafił.

@Cheater: no popatrz, liczenie czegokolwiek gdy gospodarka opiera się na pustym pieniądzu jest w ogóle po prostu śmieszne bo jakiekolwiek rachunki nie mają punktu oparcia.
Pominę ilu ludzi wzywa by wrócić do parytetu złota.
  • Odpowiedz
Swoje wykresy wraz z tabelami mozesz wrzucic gdziez zebym mogl sciagnac. Chetnie sie pobawie

@Cheater: o popatrz, teraz rozmawiamy na poważnie.

bo "sie zepsul"

to piszę po raz kolejny, że bez punktu oparcia wszystko się zepsuje. Tak to jest jak pieniądz jest bez pokrycia. Lada moment kolejne się „popsują”.
  • Odpowiedz