Aktywne Wpisy
tcp-protocol +401
Tyle się ostatnio naczytałem nagonki na psiarzy, że aż pomyślałem sobie "kurde no nie, przesada". I wiecie co spotkało mojego syna dzisiaj podczas spaceru? Psiara z psieckiem u-----a mi syna bo ten śmiał bez słowa bez zaczepki mijać ją na rowerze na alejce w parku. Podczas próby zatrzymania i wytłumaczenia, że teraz proszę o dane, książeczkę szczepień po prostu sobie poszła i kazała jej nie zaczepiać i dać spokój. Na szczęście się
źródło: IMG-20251020-WA0003
Pobierz
KapralKing2 +2
Jakie konkretnie zmiany prawne winny być według was wprowadzone? Z tego co patrzę po necie w innych państwach to te proponowane a więc agresywne rasy zakazane, przymus rejestracji oraz oc nie przełożyły się na jakiekolwiek ograniczenie liczby hospitalizacji w krajach gdzie takie zmiany wprowadzono. #psy #psiarze

Dlaczego taki kod:
void loop()
{
int i;
uint8_t buf[6] = {50, 52, 36, 51, 52, 37};
lcd.clear();
char temp[3] = {0, 0, '\n'};
for (i = 0; i < 5; i++){
if(char(buf[i]) != '$'){
temp[i] = char(buf[i]);
}
}
lcd.print(temp);
delay(2000);
}
Daje taki efekt na ekranie wyświetlacza?
#elektronika
źródło: comment_WceFIq8Q2oKXN9kYgX0jvWXZgzBHS6nl.jpg
Pobierztempjest za krótkie i je nadpisujesz. Btw w pętli powinno byći < 6, żeby pobrać wszystkie znaki zbuf(obecnie pomijasz ostatni)Komentarz usunięty przez moderatora
@wolacinio: Czyli chcesz, żeby w
tempzapisywały się znaki aż do napotkania '$' ?Komentarz usunięty przez moderatora
break;-- może niewiele pomoże, ale na pewno nie zaszkodzi ( ͡° ͜ʖ ͡°)Komentarz usunięty przez moderatora
@wolacinio: No to powinieneś wyjść z pętli po napotkaniu tego znaku a Ty lecisz dalej dla i=4 itd.