Wpis z mikrobloga

Mirki podróżniki, m.in. spod tagów #autostop #pomocy i #podroze!
W sierpniu mam zamiar, wraz z trzema kompanami, wystrzelić autostopem do samego krańca Hiszpanii. Nie mam jednak porządnego śpiwora, a jako laik nie chcę kupować kota w worku. Czy możecie polecić jakieś modele lub chociaż firmy, sprawdzone przez was i warte wydania pieniędzy?
Śpiwór oczywiście jak najcieplejszy i najniezniszczalniejszy jaki się da.
Nie wiem czy to możliwe, ale jeśli da się znaleźć coś porządnego poniżej stówy, będzie epicko. Z góry dzięki za pomoc, Mirasy i Mirabele!
  • 17
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@STA1KERpl: ze swoich doświadczeń wiem że nie ma raczej uniwersalnego śpiworu jeśli chodzi o komfortowe temperatury, mam jeden zimowy Fjord Nansen (nie pamiętam jaki model, bo jest zakopany w garażu,komortowa temp. w ok. 0 stopni) i jeden letni Fjord Nansen (Fredvang, komf. temp. w ok. 14 stopni)
  • Odpowiedz
@STA1KERpl: @janczewska: ja byłem dwa razy w Hiszpanii stopem, w sumie to trzy, bo trzeci raz to tylko powrót z rowerowej podróży i zwykle schodziło około 30e za całą podróż.
Co do śpiwora, to polecam firmę Lafuma, możesz się przejść do Go Sportu, tam mają często promocje na nie, w zeszłym roku kupiłem za 160 i jestem w 100% zadowolony.
  • Odpowiedz
@etnomaniek: niestety tak jakoś wychodzi, że autostopem to przeważnie na wschód podróżuję, więc nie za bardzo mogę się wypowiadać. Ale Hiszpania turystycznie mnie oczarowała. Chociaż nie wiem, czy mogę pisać Hiszpania jak większość czasu w Katalonii spędziłam ( ͡ ͜ʖ ͡)
  • Odpowiedz