Aktywne Wpisy
BlackBlack +125
Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...
Kopyto96 +270
HURR DURR , USIĄDŹ PAN, OPOWIEM PANU O PSIACIERZYŃSTWIE XDD
#psiarze #psy #heheszki #bekazpodludzi #p0lka #logikarozowychpaskow
#psiarze #psy #heheszki #bekazpodludzi #p0lka #logikarozowychpaskow
"Prowokacja Putina", "dostali pieniądze od Moskwy", "Polacy nas kochają i szanują, więc to pewnie Rosjanie przyjechali na mecz". Ręce opadają...
#ukraina #polska #historia
Te szlondry powinny były być deportowane. Dziś, znając rozwój wypadków po Majdanie (neobanderyzm wszedł do głównego nurtu), nikt by już chyba nie odpuścił.
http://www.wykop.pl/wpis/13241831/
Zakładam, że część z tych przytaczanych wypowiedzi pochodzi właśnie od Ukraińców mieszkających w Polsce.
A może Ty z tych, których żaden dowód nie przekona?
Ale wśród pewnych środowisk, pewnych elit i części młodszego pokolenia banderowskie odpały to niestety codzienność.
To jednak chyba młode pokolenie jest najbardziej narażone na czkawkę Majdanu, nie zmęczeni życiem budowańcy w wieku 50+. Tej pierwszej grupy obawiałbym się po wielokroć bardziej.
@Choir: Nie jestem przeciwnikiem imigrancji z Ukrainy, choć są tu pewne rzeczy, które mi się bardzo niepodobają (transkrypcja imion i nazwisk, jakiej używa polski rząd). Jestem zwolennikiem napiętnowania konkretnych ludzi za ich konkretne czyny, agitację i karania
Sam Putin wielokrotnie odnosil sie do nazizmu ale jak widac glupi ukraincy leca w w jego propagande. Tomek kilka razy dawal cynk na froncie, w Vice byl tez taki ‘typowy’ nazista ktory juz od pierwszdgo widzenia sprawial wrazenie zas na glowie mial tatu karabinu mg42. Potem akcja z Wladem
Sadzili ze wysla ich na front i poprostu znikna w walce?
Popatrzmy na to nawet z perspektywy Ukraińców w Polsce. Im bardziej wyeksponowane będzie „kłamstwo wołyńsko-galicyjskie” (wzrost odwołań do zbrodniczych i szowinistycznych tradycji na Ukrainie wzmaga automatycznie ten element), im bardziej tym samym wzrośnie świadomość wśród lokalnej społeczności o „kłamcach wołyńsko-galicyjskich”, tym większa szansa na to, że pewnego dnia naprawdę coś tu wybuchnie. Wystarczy kolejny marsz czy zgromadzenie, czyniące