Mirki, pomocy! Mam problem z zakresu inzynierii odwrotnej i prosze o pomoc jezeli ktos sie zna. Mam dostepne 3 tabele z danymi. Mam stworzyc w Oracle SQL Developer relacyjny diagram, nastepnie wygenerowac diagram ERD, przy czym w jednej z tabel klucz glowny jest zlozony z dwoch kolumn. Co tez uczynilem, ustawiajac atrybut PK podczas tworzenia tych kolumn. Nasttepnie zrobilem referencje do innych tabel.
Po wygenerowaniu diagramu ERD w tabeli nie widze klucza glownego(a powinien byc widoczny), natomiast inne atrybuty juz tak.
Moje pytanie brzmi: czy tak ma byc(w przypadku zlozonego klucza glownego nie widzimy go w ERD), czy w ktoryms miejscu popelnilem blad ?
Jezeli podalem zbyt malo informacji, a ktos moglby mi pomoc to prosze napisac, napisze co bedzie trzeba.
@eksstudent: Gdyby ktos kiedys szukal to rozwiazaniem tego problemu jest zmiana notacji z Barker'a(domyslna) na Bachman przy diagramie ERD.(prawy>Notation>Bachman Notations).
Kolejne byczkowanie lachów przez ukraińskich braci. Nie dość, że w Krakowie to ukrainiec kopał to jeszcze tutaj, no nic lata 90 wracają. #ukraina #wojna #rosja
zrobiłem sobie basen na działce, ustawiłem tryb pompy na turbo aby grzał ciągle na 32 stopnie xD dzisiaj przyszedł rachunek za prąd za ostatnie 8 tyg... 6600 zł xD w tym oczywiscie dom ale #!$%@? nie tyle. kurde czasem warto sie zapoznac jednak z poborem mocy urzadzenia widze xd
Mam dostepne 3 tabele z danymi. Mam stworzyc w Oracle SQL Developer relacyjny diagram, nastepnie wygenerowac diagram ERD, przy czym w jednej z tabel klucz glowny jest zlozony z dwoch kolumn. Co tez uczynilem, ustawiajac atrybut PK podczas tworzenia tych kolumn.
Nasttepnie zrobilem referencje do innych tabel.
Po wygenerowaniu diagramu ERD w tabeli nie widze klucza glownego(a powinien byc widoczny), natomiast inne atrybuty juz tak.
Moje pytanie brzmi: czy tak ma byc(w przypadku zlozonego klucza glownego nie widzimy go w ERD), czy w ktoryms miejscu popelnilem blad ?
Jezeli podalem zbyt malo informacji, a ktos moglby mi pomoc to prosze napisac, napisze co bedzie trzeba.
#programowanie #inzynieriaoprogramowania #informatyka #bazydanych