Wpis z mikrobloga

Najlepszy nóż ever w kuchni. Niezastąpiony do pomidorów, kiełbasy, serów, ba, nawet kawał surowej wołowiny nim kroilem. Do krojenia usmazonych juz stekow - idealny. Świeży chlebek? Żaden problem! Ostry jak brzytwa, maly, ale niepozorny, nie wyobrażam sobie gotowania bez niego.

Przed państwem - Victorinox 5.0831 znany także jako "pikutek". Polecam mocno!
#noze #nozeboners #victorinox #gotujzwykopem #polecam #noz
Pobierz
źródło: comment_RqwP0zwAtY3APiUY74vOqe783TmbSZHX.jpg
  • 99
@ludzik: We wszystkich sytuacjach, gdy nożem chcesz ciąć miękkie albo niezbyt grube materiały i nie zależy ci na czystości cięcia ząbki wygrywają. I stępienie ich do takiego poziomu, by już nie dalo się zupełnie ciąć zajmuje znacznie więcej czasu niż ostrza gładkiego.
@Krupier:

każdemu komu go polecalem mówiłem, ze się skaleczy i faktycznie tak było


potwierdzam, nawet po trzech latach użytkowania jest tak zaskakująco ostry, że wciąż czasem przytnę palucha
@Krupier: na tym zdjęciu wygląda jak nóż do pieczywa i to chyba myli wiele komentujących osób. Ten nóż w rzeczywistości jest dużo mniejszy, bardzo poręczny - idealnie kroi się nim np pomidory - bez zgniatania - jak masło:) Do tego zachowuje ostrość przez bardzo bardzo długi czas.