Wpis z mikrobloga

To ja tylko zostawię fragment rozmowy z programu "Tak jest" TVN24 na temat oczekiwań młodych Polaków.
- Ponad połowa Polaków nie ma odłożonego nawet 1000 złotych. Gdy zepsuje im się pralka nie są w stanie kupić nowej, nie da się żyć bez pralki - mówi 27-latka
- Hoho, proszę Pani, pralka za 1000zł? Co to musi być za pralka. - odpowiada drugi gość (profesor)
- Kiedyś nie było pralek i też się żyło - podsumowuje redaktor

Beka z młodych Polaków. Oczekiwania z kosmosu, pralki, umowy o pracę, pewnie by jeszcze chcieli żeby im na jedzenie i mieszkanie starczało, bezczelni ( ͡° ͜ʖ ͡°)

Minuta tvn24 i #rakinstant #rakcontent
  • 46
@arturpalo: też oglądałem ale trafiłem na samą końcówkę 2min. ten redaktor jest tak #!$%@? umysłowo, że ja #!$%@?, który nie oglądam telewizji od jakiś 5 lat nie wytrzymałem i się #!$%@?łem
Krzemiński: oczekiwaniami, które biorą się nie z doświadczenia przyszłości ( ͡° ͜ʖ ͡°) #cytatywielkichludzi

A tak serio, to wspomniany Krzemiński vel "Platforma przez tyle lat swoich rządów bardzo wiele zrobiła!" odmieniając na wszelkie sposoby słowa oczekiwania i roszczenia, pokazuje stan umysłu nie tylko jego, ale i rządzących krajem elit - wspomnienie komunizmu i ówczesnej beznadziei, postawione w kontraście z obecną rzeczywistością skutecznie łagodzi ich ambicje.
@bemo: Mnie najbardziej wkurzył fragment o umowach o pracę dla młodych ludzi. Redaktor podsumował, że on, gdy zaczynał pracę w latach 90-tych w Radiu Zet to pracował "na gębę" a nie umowę. Że to niby tak ma być. Ogólnie dla mnie jest nie do przyjęcia, że zaprasza się kogoś do rozmowy a następnie całkowicie nie liczy się z tym co ta osoba ma do powiedzenia.