Wpis z mikrobloga

@FarmazonowyMsciciel: No i powiedzmy, że teraz jestem obcokrajowcem, który ostatnio przeczytał artykuł o polskich obozach śmierci. Teraz czytam artykuł, że oburzeni Polacy z portalu wykop.pl zrobili taką grafikę, reklamującą stronę o o niemieckich obozach śmierci. Co sobie myślę? "Polacy prowadzą kampanię nt. niemieckich obozów śmierci, a sami mogliby się rozliczyć ze swoich." Na tej grafice MUSI pojawić się ZAPRZECZENIE, informujące, że nigdy nie było czegoś takiego jak polskie obozy zagłady.
  • Odpowiedz
@Sickstee: ale poczytaj dyskusję - zobacz, że jedni piszą tak jak ty, a inni właśnie sugerują, żeby nie powielać tego zwrotu "polish death camps", tak żeby potem nikt w głowie nie miał tego wielkiego napisu z plakatu "POLISH DEATH CAMPS" (mimo, iż obok było zaprzeczenie).

Moje zdanie jest takie - plakat powinien być jak najprostszy, a więcej informacji będzie podane na stronie.
  • Odpowiedz
@FarmazonowyMsciciel: To zobacz co ja pisałem na samym początku tej dyskusji :) Skreślony napis "polish death camps" to pogodzenie obu stron - skreślenie jednoznacznie sugeruje, że to nieprawda. Do tego napis ten powinien być mniejszy, niż German Death Camps. Jeśli na plakacie nie pojawi się w żadnej formie zaprzeczenie istnienia polskich obozów zagłady, to odbiorca tego plakatu będzie myślał, że to tylko akcja informacyjna nt. niemców, a nie ma nic
  • Odpowiedz
@Muk_Use_Acid: Takie trzy uwagi.
1. Grafika powinna pokazywać postać na kolanach której strzelono w tył głowy to raz (w sensie widać z przodu wylatująca kulę i krew).
2. CELUJE W GŁOWĘ!

I najważniejsze:
3. Postań na kolanach powinna być kobietą lub jeszcze lepiej dzieckiem.
4. Na plakacie powinny być tylko trzy zdania zdania "Do not confuse the murdeder with the victim. (I teraz wielkimi jak s-------n literami) GERMAN DEATH CAMPS
  • Odpowiedz
(w sensie widać z przodu wylatująca kulę i krew).

3. Postań na kolanach powinna być kobietą lub jeszcze lepiej dzieckiem.

@Clarence_McKenah: Powodzenia. Instant usuwanie gdziekolwiek się pojawi ze względu na brutalność.
  • Odpowiedz
@Clarence_McKenah: Zdrowo p------y pomysł, przecież doszli już do konsensusu powyżej.
@Bauzzer: Dlaczego symbol Polski Walczącej? Przecież w obozach nie umierali tylko Polacy.
@Muk_Use_Acid: Nick-smith dobrze napisał, podkreślenie liczby Polaków zabitych w obozach byłoby mocną informacją. Ogólnie to cała akcja wygląda coraz lepiej, na początku obawiałem się, że będzie to zwykłe narzędzie propagandy jakiejś grupy ludzi, ale projekty z tego wątku są całkiem okej. :)
  • Odpowiedz