Wpis z mikrobloga

#yerbamate Jak zrobić dobrą Yerbamate, żeby była dobra? Robiłem dużo razy i nie mogę się przekonać, bo jest bardzo gorzka. I smakuje jak błoto :(
  • 16
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

Bo tak z reguły yerba smakuje( ͡° ͜ʖ ͡°). Mam nadzieję, że nie zalewałeś wrzątkiem, bo wtedy to zapomnij o dobrym smaku. Jak nie lubisz to spróbuj zalać np zimnym sokiem- nie piłem, ale podobno dobre.
  • Odpowiedz
@campleo: to trochę tak jak z herbatą, czy kawą - jedni lubią inni nie. mi smakuje tylko rosamonte, piję codziennie, 2-3 napary, smakuje jak zaparzone zielko z petami, ale lubię ten smak.
  • Odpowiedz
@ImperiumCienia: Nie, rozowypasek jak dałem się napić to mówiła, że błoto pije. Po prostu nie lubię kawy, próbowałem guarane (sypaną) np. z wodą, jogurtem ale też smak mnie nie przekonał (piasek) ale działanie guarana ma naprawdę dobre. Teraz znalazłem Yerbe w szafce bo kiedyś kupiłem z ciekawości i zawsze 2-3 zrobiłem i poddawałem się :P Ale teraz spróbuje do końca i zobaczę. A np. teraz jak na noc wypije to
  • Odpowiedz
@campleo: Ja jak pierwszy raz wypiłem dwa zalania, to nie spałem całą noc, nie wiem na ile to było placebo a na ile prawdziwe działanie, sypalem dość mocno. Poza tym, nie ma sensu uzależniać się od używek na siłę.
  • Odpowiedz