Aktywne Wpisy
szklarskaporeba +540
#korposwiat #pracbaza #big4 Młode roczniki są bardzo śmieszne. Dzisiaj '99 podszedl na open space do managera i powiedział ze albo pierwsze dwa tygodnia listopada będzie mieć wolne a potem home working do końca roku albo jutro rzuca wypowiedzenie xD. Pulsujących zawołam jutro z rozwinięciem sytuacji.
juzwos +708
Mireczki, jeśli ktoś lubi śniadania na słodko a przy tym stara się jeść zdrowo to podaję przepis na fajne placuszki:
-2 banany
-2 jajka
-Olej kokosowy (opcjonalnie, można smażyć bez oleju na patelni która się do tego nadaje i też wyjdzie)
Koniec xD
Banany blendujemy z jajkiem na gładką masę. Przepis można dowolnie pod siebie dopasowywać - dosypać płatków owsianych (wtedy jest to bardziej sycące) otrębów, jakieś pokrojone orzechy, słonecznik - co kto woli.
Jak już mamy zblendowaną jednolitą masę to za pomocą łyżki/chochelki na patelnię wylewamy porcję masy (jakbyśmy smażyli racuchy) i z każdej strony podsmażamy na rumiany kolor (można też zjarać placki mocno jak ktoś lubi).
Jeśli ktoś patrzy na indeks glikemiczny to można czasem sobie takie coś zrobić i użyć do tego takich niedojrzałych bananów, też wyjdzie okej, a niedojrzałe banany mają niższy indeks glikemiczny.
Jeść można to bez niczego, ale ja wolę zjeść to z owocami, można sobie to przełożyć np masłem orzechowym, generalnie dowolność mocna.
Dziękuję za uwagę i smacznego :D