Wpis z mikrobloga

Mirki podajcie namiar na jakiegoś Lekarza Medycyny Pracy w Krakowie gdzie będę mógł zrobić badania na własną rękę bez umowy z firmą. Bo jak dzwonię wszędzie to tylko wymagają umowy z firmą.
#krakow #lekarzmedycynypracy #pracbaza #praca
  • 8
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

Bo na takie badania musi Cię chyba skierować pracodawca - musi tam podać nazwę stanowiska, co dla lekarza będzie informacją jaki zakres badań ma wykonać.

CHYBA!
  • Odpowiedz
@staryhaliny: strikte skierowanie od firmy posiadam z stanowiskiem pracy i zalecanymi badaniami. Po prostu większość firm ma podpisane umowy i lekarze nie chcą wykonywać umów prywatnie, tylko na umowę z firmą. Dlatego szukam kogoś prywatnie.
  • Odpowiedz
@krychu: te umowy są obowiązkowe. Wiem, bo mam taką sytuację u siebie, że mam jednego pracownika w innym mieście i musiałem tam (jako pracodawca) podpisać umowę z ośrodkiem zdrowia, żeby pracownik mógł tam przeprowadzić badania.

Obowiązek zawarcia pisemnej umowy z jednostką medycyny pracy, która będzie przeprowadzać badania lekarskie pracowników danego zakładu, wynika z art. 12 ust. 1 ustawy z dnia 27 czerwca 1997 r. o służbie medycyny pracy. W przepisach
  • Odpowiedz