Aktywne Wpisy

oyche +571
czwartafaza +384
Siedzę tutaj już z 10 lat i główna to od dawna był psychiatryk, ale ostatnio mirko to też niezłe Tworki ( ͡° ͜ʖ ͡°) Jakieś kręcenie korbą, co drugi wpis to nienawiść do kobiet, wyśmiewanie Uznańskiego bo wykopkom nie podoba się jego żona czy coś. A połowy szamba nawet nie widzę bo wszystko wrzucam na czarnolistę.
Nie ma już miejsca w internecie które byłoby normalne. Kiedyś były fora,
Nie ma już miejsca w internecie które byłoby normalne. Kiedyś były fora,

1. Macie jakieś ciekawe kursy do polecenia? Znalazłem jeden na udemy.com ale za 350 funtów. Wiem, że trzeba wyłożyć kasę tak czy inaczej, ale może będzie coś taniej lub może za darmo a też dobre.
2. Jakieś porady? Czego się spodziewać? Może coś innego?
Jeżeli robi to znaczenie, będę zdawał to w Londynie i tutaj chciałbym iść w tym kierunku do pracy w przyszłości.
#informatyka #londyn #sieci #siecikomputerowe
Żadnego sprzętu nie mam. Aż tak potrzebne to będzie? Szczerze mówiąc - jestem goły i wesoły. I dopiero chciałbym zacząć od zera praktycznie.
Może porwałem się za bardzo? Może lepiej będzie zacząć od #ccent ?
jak chcesz się nauczyć obsługi urządzeń cisco nie mając dostępu do nich? :)
jedyna możliwość to iść na kurs - nie taka dobra, bo liczba godzin ograniczona, ale (przynajmniej w PL) często można było przychodzić do labu w inne dni i ćwiczyć. Zawsze coś.
Wątpię, żeby ktoś za darmo dawał Ci dostęp do sprzętu :)
na egzaminie konfigurujesz te urządzenia, więc nie wiem jak w ogóle chciałbyś nauczyć się tego z książki :)
druga możliwość: odkup parę urządzeń i ćwicz w domu, wtedy książka + net dadzą radę.
gorąco polecam forum ccie.pl - mnóstwo bardzo kompetentnych ludzi, pomogą i doradzą :)
@mlekopan16: Jeśli ma to znaczenie...
Ba. nawet do CCNP R&S wystarczy GNS i dwa fizyczne switche l3.
Niemniej - warto przelabować na fizycznym sprzecie kilka godzin, żeby sie lepiej oswoić.
Kursy - polecam wideo kursy z CBT Nuggets