Aktywne Wpisy
![WielkiNos](https://wykop.pl/cdn/c3397992/WielkiNos_dTiY14auZf,q60.jpg)
WielkiNos +604
Wiadomość dnia, na którą wszyscy z niecierpliwością czekaliśmy. Wiemy już kim jest murzyn, który wysrał się wczoraj do stawu w Katowicach. To 32 letni imigrant z Somalii Mwapu.
Po tym jak informacja o wzbogaceniu naszej kultury się rozniosła, zbadano zbiornik i zakazano kąpieli w nim ze względu na wykryte bakterie.
#katowice #mokebe #heheszki #patologiazewsi #bekazpodludzi
Po tym jak informacja o wzbogaceniu naszej kultury się rozniosła, zbadano zbiornik i zakazano kąpieli w nim ze względu na wykryte bakterie.
#katowice #mokebe #heheszki #patologiazewsi #bekazpodludzi
![WielkiNos - Wiadomość dnia, na którą wszyscy z niecierpliwością czekaliśmy. Wiemy już...](https://wykop.pl/cdn/c3201142/756dec45f675bd03e5f4bef6867affd87db6e34220b3ff489bf26d488007b68d,w150.jpg?author=WielkiNos&auth=d4732655a1371074ce94e51144468384)
źródło: temp_file5926014732775316938
Pobierz![mirko_anonim](https://wykop.pl/cdn/c0834752/321ea7dc2985c2bfbf21a6b5598af7c3220625c6954fbbc0a440b525befed626,q60.png)
mirko_anonim +137
✨️ Obserwuj #mirkoanonim
Żona namówiła mnie na skorzystanie z usług projektanta wnętrz do łazienek i kuchni. Nigdy więcej.
Z początku nie byłem przekonany ale mając natłok innych budowlanych obowiązków i chęć posiadania funkcjonalnej kuchni przystanąłem na to.
Wybraliśmy specjalistkę z tych polecanych, wzięła za wszystko raczej rozsądną kwotę (na szczęście wpłacona dopiero pierwsza transza) i czekaliśmy.
Różne
Żona namówiła mnie na skorzystanie z usług projektanta wnętrz do łazienek i kuchni. Nigdy więcej.
Z początku nie byłem przekonany ale mając natłok innych budowlanych obowiązków i chęć posiadania funkcjonalnej kuchni przystanąłem na to.
Wybraliśmy specjalistkę z tych polecanych, wzięła za wszystko raczej rozsądną kwotę (na szczęście wpłacona dopiero pierwsza transza) i czekaliśmy.
Różne
Tym razem przepis na bardzo ostry sos VENOM (⌐ ͡■ ͜ʖ ͡■)
Składniki:
Habanero - 7 dużych szt.
7 pot red - 3 szt. (susz)
Bhut Jolokia yellow - 8 szt. (susz)
Chile de arbol - 100g. (można zastąpić papryczkami Cayenne)
pepperoni - 2 wyrośnięte
czosnek - 4 ząbki + pół łyżeczki granulowanego
oregano - 1 łyżka świeżo posiekanego
zioła prowansalskie - szczypta
1/2 brzoskwini z puszki
4 łyżki syropu z brzoskwiń
sól - 2 szczypty
pieprz cayenne - 2 łyżeczki
Let the game begin:
1. Suszone papryczki wkładamy do niepełnej szklanki wody, żeby sobie spokojnie odmokły. W tym czasie kroimy habanero, arbol i pepperoni i wrzucamy do blendera. Jak zawsze - usuwamy tylko ogonki. Pestki i cała reszta zostają!
2. Smażymy czosnek pokrojony w kawałki na 2 łyżkach oliwy 2-3 minuty i wrzucamy do blendera.
3. Dodajemy zioła, brzoskwinię, syrop, sól i wlewamy szklankę wody wraz z suszonymi papryczkami.
4. Blednujemy długo. Nawet 20 minut. Tego sosu nie będziemy przesiewać przez sito, więc musimy uzyskać ładną gładką i płynna konsystencję.
5. Po zblendowaniu wlewamy do gara. Dodajemy pieprz cayenne i doprowadzamy do wrzenia. Gotujemy ok 5 minut. Oczy pieką nas jak hooy.
6. Rozlewamy do słoiczków lub buteleczek.
7. Dajemy kilka kropelek na kanapeczkę i pukamy się w głowę i mówimy krztusząc się "Dlaczego to zrobiłem?" ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Smacznego!
Uwaga! Ten sos jest bardzo ostry. Oceniłem go na 160 000 SHU bo jest mocniejszy od mojego Reapera oraz innych sosów komercyjnych o mocy 100 000 SHU. Używajcie go z rozwagą :)
Sos ten doskonale komponuje się z różnego rodzaju mięsem, ale pasuje także na kanapeczki ;) Smak jest świeży, mocno paprykowy z wyczuwalną nuta czosnku.
Sos zaczyna palić od dzień dobry. Tzw. kop w pysk. Ale po to nigdy nie jest "jego ostatnie słowo". Po mocnym uderzeniu zaraz po konsumpcji sos rozpala się coraz bardziej (ʘ‿ʘ)
I jak zawsze po więcej zapraszam pod tag #goomowesosy
#chilihead #chili #papryczki #gotujzwykopem
@rolnik_z_klimontowa: @Linden: @Dr_Snaut: @piotras-85: @basssiok: @Marcinowy: @Adass: @danoxide: @Saute: @TOTYLKO_JA: @empeash: @Jutraniema: @rozowy_dzban: @ninetyeight: @jestem-tu: @Patt_: @WujekOprawca: @Rain_: @PROstak: @jednakwiecejniz14sekund:
źródło: comment_T9OQ45pIHt034XAArCJ7bqtMSLaOqdYa.jpg
PobierzCo nie znaczy, że nie spróbowałbym np. któregoś Blair's A.M. ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@goomowy: Ja skończyłem przygodę na Ultra Death i Mad Dogu Inferno, narazie ciężko schodzi buteleczka. Ale w smaku zacne są, zwłaszcza ultra death po wymieszaniu z keczupem, a Mad Dog Inferno bardzo smaczny aromat i smak do mięs
źródło: comment_BdKYd1ceGMOCfzks5FftGkmEj0OPIK2Y.jpg
Pobierz