Aktywne Wpisy

ladylurkini +53
co powstrzymuje was przed ubieraniem się w ten sposób?
źródło: temp_file6204024533954039088
Pobierz
✨️ Obserwuj #mirkoanonim
Siema.
Czy Wasze #rozowepaski tez wymagają byście robili rzeczy "po ich"?
Moja siedzi w domu na macierzyńskim i wczuwa się w kierownika domu. Ja po powrocie z pracy zwykle chcę spędzić czas z dzieckiem albo jak spi, to coś porobię, co żona chce, by ona mogła polezeć.
Niestety zawsze konczy się to awanturą.
Posprzatałem w łazience? Źle!
Ugotowałem makaron? Źle - za twardy (był miękki, smakowałem)
Ugotowałem kurczaka -
Siema.
Czy Wasze #rozowepaski tez wymagają byście robili rzeczy "po ich"?
Moja siedzi w domu na macierzyńskim i wczuwa się w kierownika domu. Ja po powrocie z pracy zwykle chcę spędzić czas z dzieckiem albo jak spi, to coś porobię, co żona chce, by ona mogła polezeć.
Niestety zawsze konczy się to awanturą.
Posprzatałem w łazience? Źle!
Ugotowałem makaron? Źle - za twardy (był miękki, smakowałem)
Ugotowałem kurczaka -

Mam kolejny problem z regexem. A raczej nie mam pojęcia jak coś takiego zrobić. Dam przykład kodu
10 GO
20 GC
30 MJ 30,1,2,3,15,2
To jest dobry tekst który sprawdzam, który ma dać mi 3x true na każdej linijce
10 GO
30 GC
20 MJ 30,1,2,3,15,2
To jest zły tekst który sprawdzam, który ma dać mi false gdziekolwiek.
Na razie mam sprawdzanie, czy pierwsze dwie liczby są liczbami od 10 do 999, sprawdzanie komend czy GO jest GO i tak dalej, czy MJ ma odpowiednie zakresy
Jak sprawdzić teraz, czy te cyfry są w dobrej kolejności? Da się coś takiego? Kolejność dobra=kolejność rosnąca
co co ( ͡° ʖ̯ ͡°)
jakaś wskazówka tylko i czy w ogóle to jest wykonalne tak jak ja chce zrobić
10 GO
20 GC
30 MJ 30,1,2,3,15,2
liczba przy mj to suma poprzednich, wiec ten drugi jest false bo masz 10 30 a na dole 20, a powinno byc wedlug tej reguly 40, ale nie wiem xD
@blowfish:
MJ X,X,X,X,X,X to komenda dla robota. mnie tylko obchodzą te początkowe liczby, chcę sprawdzić, czy są w narastajacej kolejności, dalsza część mnie nie interesuje
ale ja wprowadzam komendę jako ciąg znaków, bo muszę przy okazji sprawdzić czy ktoś nie wpisał 9G3 MJ albo 9 GO, więc przerzucenie do liczbowego chyba słabo? czy będzie miało sens?
Regexem sprawdź czy format tej linii jest poprawny a same liczby porównaj normalnie.