Wpis z mikrobloga

A wy co, dalej mienso? Nawet mi was nie żal ( ͡° ͜ʖ ͡°)

Szybka zupa inspirowana marokańską harirą. Pomidory, ciecierzycę z puszki, pół posiekanej cebuli, pół szklanki czerwonej soczewicy i ząbek czosnku wrzuć do garnka, gotuj kilka minut. Wlej szklankę wody, dosyp koniecznie imbiru i kuminu, dodatkowo ostrej papryki, majeranku, gałki muszkatołowej do smaku. Dosyp pół szklanki kuskusu.

Gotuj jeszcze z 10 min. Za 10 zł dostajesz garnek mega smacznej zupy która wystarczy z powodzeniem dla 2 żarłoków. I nie będzie że hurt durr, nie ma mięsa więc się nie najem bo cieciorka jest bogata w białko i syci.

#gotujzwykopem #gotujzmikroblogiem #wegetarianizm
Pobierz kozio23 - A wy co, dalej mienso? Nawet mi was nie żal ( ͡° ͜ʖ ͡°)

Szybka zupa insp...
źródło: comment_tgnyNFAeePx9Zt8hlIp5FoweR1Rwhten.jpg
  • 11
@coma24:

Mięso – mięśnie szkieletowe uznane za zdatne do spożycia wraz z przylegającymi tkankami: łączną, kostną i tłuszczową oraz takie narządy wewnętrzne, jak: wątroba, nerki, żołądek, ozór, mózg, płuca itp. Określenie stosuje się głównie do ciał różnych gatunków zwierząt ssaków, ptaków oraz ryb zabitych lub padłych przeznaczonych do konsumpcji...
@pawlak: Podałem najdokładniejszy jaki się dało, bo tak naprawdę takie zupy robi się na oko i za każdym razem wychodzi inna. puszka pomidorów, puszka ciecierzycy, pół szklanki kuskusu i tyle samo soczewicy to baza (kuminu całego, zmiażdżonego około 20 ziaren, to najważniejsza przyprawa zupy), resztę dajesz w zaleznosci od tego, co chcesz osiągnąć. Jeśli ma być bardziej kremowa to cieciorkę wsypujesz razem z pomidorami, jeśli wolisz żeby została w kulkach to