Aktywne Wpisy
bobsley33 +328
nad__czlowiek +32
#programista15k #programista25k #programowanie #budda
Śmieszą mnie ludzie na udawanych fejk działalnościach, gdzie te firmy jednoosobowe to bardzo słaby zaskowany etat UoP w celu unikania wysokich podatków - ostro się wypowiadają po osobach typu Budda. Nie popieram działań Buddy, ale śmieszą mnie ludzie co sami dymają państwo na podatkach jak sie da i korzystają z faktu, że brakuje czasu i odpowiedniej ilości urzędników co by sprawdzili po kolei każdą działalność jednoosobową B2B pod kątem czy nie ma tam czasem stosunku pracy ( ͡°( ͡° ͜ʖ( ͡° ͜ʖ ͡°)ʖ ͡°) ͡°) - tylko dlatego te osoby są bezpieczne, bo nie ma kto tego sprawdzić
Różni lekarze, prawnicy ale przede wszystkim programiści xD Udawany etat by bulić 12% zamiast 32%. Mało tego, ten cały śmieszny AKUP który pozwala odliczać prawie 50% wartości z 32% podatku to jakiś żart - 99% pracy programisty to
Śmieszą mnie ludzie na udawanych fejk działalnościach, gdzie te firmy jednoosobowe to bardzo słaby zaskowany etat UoP w celu unikania wysokich podatków - ostro się wypowiadają po osobach typu Budda. Nie popieram działań Buddy, ale śmieszą mnie ludzie co sami dymają państwo na podatkach jak sie da i korzystają z faktu, że brakuje czasu i odpowiedniej ilości urzędników co by sprawdzili po kolei każdą działalność jednoosobową B2B pod kątem czy nie ma tam czasem stosunku pracy ( ͡°( ͡° ͜ʖ( ͡° ͜ʖ ͡°)ʖ ͡°) ͡°) - tylko dlatego te osoby są bezpieczne, bo nie ma kto tego sprawdzić
Różni lekarze, prawnicy ale przede wszystkim programiści xD Udawany etat by bulić 12% zamiast 32%. Mało tego, ten cały śmieszny AKUP który pozwala odliczać prawie 50% wartości z 32% podatku to jakiś żart - 99% pracy programisty to
Nazywam się Michał i właśnie założyłem konto na Wykop.pl. Interesuje się bronią pancerną, historią (przeważnie II wojny światowej) i trochę polityką. #czolgi są moim głównym zainteresowaniem od około 10 lat. Przez ten okres zdobywałem wiedzę na ten temat a teraz pomyślałem, że mógłbym się nią podzielić z osobami, które są zainteresowane a dopiero wdrażają się w tą dziedzinę.
Od ponad miesiąca prowadzę z pomocą kolegi stronę na Facebooku A ósmego dnia stworzył czołg. Jest ona poświęcona wszelkim bojowym pojazdom gąsienicowym, ale czasami występują wyjątki i pojawia się artykuł o pojeździe kołowym ( ͡° ͜ʖ ͡°). Nie piszę na niej dużo, ale za to staram się wspólnie z kolegą dodawać ciekawe opisy i zdjęcia. Strona ma wiele kategorii dotyczących min. opisów pojazdów, samych zdjęć, wspomnień i relacji czołgistów, historii obiektów muzealnych, broni do zwalczania czołgów, porównywanie czołgów między sobą i ciekawostek. Myślę, że każdy zapaleniec broni pancernej może znaleźć na niej coś dla siebie także zachęcam do odwiedzania i lajkowania.
Poniżej na wstępie mojej działalności na Wykopie chciałbym zaprezentować Wam mój pierwszy zmontowany filmik z czołgami Leopard 2 służącymi w Wojsku Polskim. Urywki filmu pochodzą z profilu 11 Lubuska Dywizja Kawalerii Pancernej.
#militaria #leopard2 #armia #wojsko #wojskopolskie #wojna #militaryboners
@Michal27: Jesteś za KORWINEM i partią KORWiN?
Tylko Challenger 1. Dwójka ma "Dorchester", a Abrams ma "Burlington", ale nazwy są umowne i można by to wszystko uznać za Chobham, ale skąd Leopard i Merkava to już pojęcia nie mam?
@Michal27: "Gdzie zaczyna się wojsko" w liście profili lubianych przez ten profil to niemalże automatyczna dyskwalifikacja. :( Choć i tak dobrze, że nie #defence24
@stahs: Za pisanie Merkawa przez v (w języku polskim rzecz jasna) powinni obcinać palce.
źródło:
http://www.konflikty.pl/aktualnosci/wiecej-merkaw-izraelskich-wojskach-ladowych/
Nazwy Chobham/Burlington/Dorchester odnoszą się do konkretnego typu pancerzy, a nie do wszystkich pancerzy warstwowych.
Komory piaskowe powiadasz...takie jak te na zdjęciu:)
@Michal27: To właśnie dowód, że jeszcze za bardzo się nie znasz. :-( Ale odwagi, bo moim zdaniem znasz się już lepiej niż autor tych filmików. One są robione dla amatorów o praktycznie zerowej wiedzy. Przecież ten człowiek, kiedy mówił o F-35, powiedział coś takiego: ""F-35 będzie bardziej wyposażony w różne takie przemyślne elektroniczne elementy". To
To jest wkład pancerza warstwowego laminowanego z czoła wieży T-72B. Nie ma tam żadnego piasku ani ceramiki. Dwadzieścia warstw każda po dwie warstwy różnej stali a w środku "zalaminowana:)" warstwa gumy, każda oddzielona "warstwą" powietrza. I są ustawione poprzecznie a dokładnie pod pewnym kątem do prawdopodobnego toru lotu pocisku - widać to nawet na twoim zdjęciu. Pocisk uderzający w czoło wieży musi pokonać kilkanaście warstw. Dokładnie tak jak w
Wiesz, że pajacujesz bawiąc się w orzekanie które źródło jest dobre a jakie nie?
Poza tym odrzucanie wybranych źródeł (głównie dlatego, że nie pasują do wyznawanych teorii), a akceptowanie innych jest typowo amatorskim zachowaniem. Osoby z profesjonalnym podejściem tak nie robią.
Nie ma takich polskojęzycznych źródeł, w których nie można znaleźć głupot/bzdur. Chociaż pojawiają się w Altairze, czy w Defence24, to ten pierwszy ma najwięcej newsów militarnych z polskojęzycznych