Wpis z mikrobloga

Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...
  • 9
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@orin91: sondaże exit poll, czyli robione po oddaniu głosu
@odislaw: Duda będzie tylko półśrodkiem. Tu nie chodzi o leczenie dżumy cholerą, tylko o wprowadzenie nowej, mocnej siły do sejmu.

Jak Kukiz z Korwinem wyciągną 12 - 15 % w parlamentarnych, to będą w koalicji, a to pozwala na zrobienie z PO tego, co stało się z SLD. Następny w kolejce będzie PiS (choć oni są chyba najbardziej wolnorynkowi
  • Odpowiedz
Ja rozumiem, ale na jakiej podstawie są te wyniki? Skoro głosowanie skończyło się dopiero o 21? Jakaś wypytywanka po wyborach w niektórych okręgach czy jak?
  • Odpowiedz
@odislaw: A ja zastanawiam się poważnie, co by w drugiej turze wyborów nie zagłosować na Dudę , choć w pierwszej głosowałem na Komorowskiego...
Dlaczego? Bo Duda umocni swoją pozycję w PiSie , co będzie początkiem końca tej formacji , a po drugie , ułatwi to wygrać wybory parlamentarne PO. No i po trzecie delikatnie utrze nosa Platformie , nie robiąc mi krzywdy przy okazji , jaką byłoby rządzenie przez Prawo
  • Odpowiedz
via Android
  • 0
@baku: dla mnie PO i PIS to jeden pies i prawdopodobnie powstrzymam sie od głosu w drugiej. Poczekam do jesieni i zobaczę co zaproponują inni
  • Odpowiedz
Po i PiS to dwa psy. Podobne, ale jeden z nich ma tendencje do wścieklizny. Może bym nie usypiał, ale izolował aż wyzdrowieje.
  • Odpowiedz