Aktywne Wpisy
sinuh +532
kamil-tumuletz +515
#antykapitalizm #pracbaza #korposwiat #bekazprawakow #nieruchomosci #ciekawostki #ekonomia #firma #kolchoz
Aktualizacja w komentarzu
Aktualizacja w komentarzu
Skopiuj link
Skopiuj linkWykop.pl
Wymieniałem zbiornik/korek i przewód gdzie wylatuje płyn. Wymiana termostatu a dziś dodatkowo chłodnicy bo teoretycznie chłodna a jeden z węży twardy pomimo nagrzania - nic to nie dało :(. Ciśnienie w układzie duże, chłodnica nadal zimna, wnetylator nawet nie wiem czy się załącza.
Nie ma "masła", w zbiorniku nie ma oleju, lekki osad. Na 99% nie wskazuje nic na uszczelkę. Przy odkręcaniu korka poziom płynu praktycznie wraca do właściwego poziomu. Układ jest więc szczelny.
Sam już nie wiem co sprawdzać :/. Jest nadal gdzieś po prostu zatkany? Zastosować środek jakiś do przeczyszczenia czy też warsztat ciśnieniowo to robi i sprawdza? #motoryzacja #samochody #mechanikasamochodowa #mechanika #mechanik
Komentarz usunięty przez autora
@chkdsk: @Kacpoo: @koziol87: @3nriqu3:
W warsztacie moga ci zbadac obecnosc spalin w ukladzie chlodzenia
jak pompe sprawdzić bez demontażu? da się jakkolwiek? może płyn nie krąży w układzie w ogóle? chociaż po zbiorniczku widać, że górnym przewodem trochę płynu leci czasem
na forach skody cisza, wszyscy wolą pisać w wątkach
mechanior mówi że i tak dziwne że uszczelka w tym silniku poszła, jade we wtorek do innego warsztatu i zobaczymy ale niestety licze się już tym, że będzie do wymiany i oby nic więcej
Turbinę można samemu ogarnąć z tym czyszczeniem?