Aktywne Wpisy

Kupamilosci +347

karix98 +126
obejrzałem w końcu do końca ten film tej histeryczki z siłowni, to jak zaczęła płakać i mówić że jakaś kultura gwałtu bo ktoś się na nią patrzy to idealny przykład fobii społecznej i ona chce być terapeutką, jak ona sama się nadaje na terapie, jeszcze to oświadczenie na insta że jest bi XD, idealny przykład zrytego mózgu, a to ja myślałem że mam fobie społeczną XD
#silownia #bekazlewactwa #heheszki #patologiazmiasta
#silownia #bekazlewactwa #heheszki #patologiazmiasta

Wymieniałem zbiornik/korek i przewód gdzie wylatuje płyn. Wymiana termostatu a dziś dodatkowo chłodnicy bo teoretycznie chłodna a jeden z węży twardy pomimo nagrzania - nic to nie dało :(. Ciśnienie w układzie duże, chłodnica nadal zimna, wnetylator nawet nie wiem czy się załącza.
Nie ma "masła", w zbiorniku nie ma oleju, lekki osad. Na 99% nie wskazuje nic na uszczelkę. Przy odkręcaniu korka poziom płynu praktycznie wraca do właściwego poziomu. Układ jest więc szczelny.
Sam już nie wiem co sprawdzać :/. Jest nadal gdzieś po prostu zatkany? Zastosować środek jakiś do przeczyszczenia czy też warsztat ciśnieniowo to robi i sprawdza? #motoryzacja #samochody #mechanikasamochodowa #mechanika #mechanik
Turbina leży odłogiem jak zdemontują to w sumie mógłbym ją też faktycznie ogarnąć.
Zastanawiam się czy przy demontażu głowicy robić tez rozrząd? Bo chyba rozbebeszone wszystko czy się mylę?
Byłem dzisiaj na diagnostyce silnika.
Prawdopodobnie pompki w aucie są od innego silnika stąd wysokie BIP-y i fakt, że auto smiga dobrze ale źle jest zestrojone.
Niestety z płynem chłodniczym okazało się, że po pierwsze jest niebieski a powinien być różowy. Więc jak ktoś dolał jednego do drugiego to tym bardziej mógł #!$%@?ć uszczelkę. Ciśnienie nabija bo może być przedmuch ale bez
Zastanawiam się czy sprzedającego nie pogonić za to :/
Panowie autko trafiło do warsztatu. Do wymiana pompa wody oraz uszczelka. Zasadniczo cały rozrząd poszedł do wymiany. Niestety z głowica też problemy - do wymiany wałek, popychacze i parę duperel :(. Rachunek dobił do 3800 zł ( ͡° ʖ̯ ͡°)
Moje pytanie, może ktoś się orientuje. Pompki wykazują wysokie BIPY na poziomie 100-105 a na 2cyl prawie 130
U mnie też od prostej wymiany rozrządu się zaczęło...
http://www.wykop.pl/wpis/11551410/buu-robic-cos-przy-swoim-aucie-i-wydawac-swoje-ceb/
http://www.wykop.pl/wpis/11574644/dzis-nic-nie-robie-bo-chory-jestem-ale-glowica-zaw/
Takie uroki posiadania samochodu. Widzę trochę popłynąłeś finansowo na tym.
niestety miała być sama uszczelka a jak się rozbierze to takie jaja, generalnie nie ma co się łudzić, że auto przy 200k będzie wyglądało dobrze w środku i zawsze coś będzie ( ͡° ʖ̯ ͡°), nawet jak było regularnie serwisowane