Wpis z mikrobloga

Jajkowa kontynuacja #gadzibastion

Jajko zostało przeniesione do osobnego pojemnika, do swojego terrarium, gdzie ma tę samą temperaturę, a jednak nie zadepcze innych jajek. Do tego zamontowałam kamerę - wygląda to tak:D

oto oo

Co do samej sytuacji - Wasze komentarze zachęciły mnie, pojechałam szybko do media, kupiłam kamerkę (przecena z 110 zł na 49 zł - bo powystawowe i rozerwane nieco pudełko, ale gwarancja i reszta jest, więc jestem szczęśliwa;D). Kamerkę przykręciłam na stałe do wnętrza terrarium. Kamera zostaje tam na stałe, więc raz na jakiś czas będę wrzucała filmiki z wyczynów maluchów, już po wykluciu. Obecnie nagrywa się pełny film z klucia, na pewno go potnę i wrzucę ładnie.

D--y nie urywa, ale zawsze coś ;D

A co do malucha - wystawił pyszczek i widać już oczka ;D

lalala
o tu

:D

#agama #agamy #smiesznypiesek #tylewygrac #terrarystyka #chwalesie #szczecin #gadzibastion Jak ktoś jeszcze jest leniem i nie sprawdza tagów, a chciałby być wołany - to śmiało pisać do mnie ;)

@gravedigger @pankara @x-SANTA-x @leworwel @Papja @Cahir22 @Ranfun @Kodys @Queiroz @Jormungand @Turrsky @skrajnaa @Migfirefox: @foxmurder @nietopies @Maupolina @Pio23 @avible @kamdz: @nat89
Khaleesi - Jajkowa kontynuacja #gadzibastion

Jajko zostało przeniesione do osobneg...

źródło: comment_4NUIYJpkaSHiKnamm2QiLwNilrXPOZ6A.jpg

Pobierz
  • 33
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

najgorsze jest to, że trwa to bardzo długo, a ja tak chcę je już, że najchętniej obrałabym go ze skorupki, jak obiera się jajko na twardo;DDD
  • Odpowiedz
@Kozak_Lkr: a dziękuję :3
@ethics: niestety nie można tego zrobić :< Zwierzak, który musi się sam wydostać z jajka i wydostaje sie sam - jest wystarczająco silny, żeby przeżyć. Są sytuacje, gdzie maluchy są za słabe, żeby same się obrać i zdychają. Gdybym ja zdjęła z nich skorupkę, to mogłabym mieć za słabe zwierzaczki ;<
  • Odpowiedz