Wpis z mikrobloga

@szarlejos: Użyje tutaj trochę banalnego porównania, ale może ono nakreśli mój tok rozumowania. Jeżeli kucharz w pizzerii zepsuje, przypali itd. to najczęściej zabierane jest mu z pensji za składniki. Jest to oczywiste, każdy może się pomylić, zepsuł pizze to czemu ktoś ma mu płacić za to, że schrzanił. Jeżeli policjant, który jest przeszkolony w tego typu akcjach (to nie są ludzie z łapanki) nawala i przez przypadek zabija osobę to też
Ale mnie bawią te internetowe #!$%@? nie znajace klimatu trybun i kibicowskich zasad, które swoje przemyślenia opierają na tym co powiedzą w tv. Nawet mi was nie żal.
@tyrald: zdecydowana większość ludzi którzy walą stereotypami w kibiców to najzwyklejsze cioty, takim ludziom nie zamierzam niczego tłumaczyć, bo normalni ludzie poznają mniej lub bardziej kibicowski swiat kiedy dostają, wielu z nich może mieć nawet w dupie mecze i nigdy się nie bić ale pewne cechy pozostają na zawsze i to jest bardzo ważne
@Dj_Lysol: to powiedz mi, jakie cechy pozytywne może w człowieku zaszczepić kibolstwo (nie kibicowanie, akurat popieram w pewnym stopniu to, co część nazywa "piknikowaniem"). Osobiście jakbym czuł potrzebę #!$%@? się to bym zapisał się do lokalnego bractwa rycerskiego.
@tyrald: rozumiem że do ciebie nie dociera ze nie każdy kibic musi się #!$%@?? Nie zrozumiesz tego? To zaszokuje cię już całkowicie - na większości ustawek jeśli podbiegnie do ciebie gość z drużyny przeciwnej a ty dasz wyraźny sygnał ze nie chcesz/ nie możesz się bic to pewnie normalnie odejdzie a ty będziesz się mógł spokojnie wycofać. Ale o tym nie mówią w tv, więc skąd mógłbyś o tym wiedzieć. Więcej
@CyrekLax: Po pierwsze policja powinna używać broni z nabojami pieprzowymi, a nie gładkolufowej do grupy ludzi oddalonej o kilka metrów. Po drugie na filmie wyraźnie widać jak zbliża się jedna grupa do drugiej, to policja sobie stoi pod płotem z bronią zamiast ruszyć na towarzystwo z pałami gumowymi. Oczywiście koleś złamał najprawdopodobniej prawo wchodząc na murawę i wyrażając chęć do starcia z drugą grupa kibiców. Ale to nie zwalnia policji z
@CyrekLax: priorytety supertaty powiadasz?? Stosujac ta sama wykladnie wojsko, policja, czy strazacy nie powinni sie w ogole brac za zakladanie rodzin, bo nieustannie dzialaja z narazeniem zdrowia i zycia.
Nie powinni sie brac za zakladanie rodzin wielbiciele sportow ekstremalnych, czy sportow walki.

Typa powinien siedziec w pierdlu za wbiegniecie na murawe, ale strzelanie bez ostrzezenia do kiboli, to juz zupelnie inna bajka.