Wpis z mikrobloga

Zabieram się za napisanie mojego pierwszego programu ale nie mam pojęcia jak od tego zacząć albo jaki język wybrać.
Chcę zrobić tak żeby po przytrzymaniu jakiegoś przycisku pojawiło się okienko gdzie będę mógł wybrać opcję typu wycisz, włącz jakiś program itp
W czym byłoby to najlepiej napisać? Domyślnie okienko ma się pokazać po przytrzymaniu przycisku guide na kontrolerze od xboxa ale na początek zacznę z klawiszem.
Z góry dzięki
#programowanie
  • 8
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@blisher: Jak gram sobie w jakieś gry na padzie i leżę na łóżku to chciałbym bez wstawania włączyć steam big picture, wyłączyć pada, sterować głośnością, zmienić tryb na sterowanie myszką itd. Głównie chodzi o małe wyskakujące okienko.
  • Odpowiedz
@kapiszon53: Jeżeli nie miałeś do tej pory styczności z programowaniem to sobie odpuść. Zacznij od jakiegoś C++, czy Javy i napisz hello world, kalkulator, tetrisa, węża, itp Był kiedyś taki spis programów które warto napisać dla treningu
  • Odpowiedz
  • 0
@kapiszon53: Jeżeli umiesz chociaż trochę programować, to może C#. W miarę szybko powinieneś załapać podstawy, .NET to potężne narzędzie i wydaje mi się nie będzie to b. dużo roboty.
  • Odpowiedz