Wpis z mikrobloga

- Zasiłki dla bezrobotnych trzeba koniecznie znieść. Wtedy wszyscy pójdą do roboty. Oczywiście: po zniesieniu jednocześnie podatków dochodowych i płacy minimalnej - bo wtedy robota dla nich będzie.
Autor: JKM
---------------------------------------------------------
No jeżeli dzisiejszą płacę minimalną rozdzielić choćby na pół to już wszyscy dostali robotę. Zniesienie płacy minimalnej? OK, ale jaki idiota-kapitalista musiałby się znaleźć, żeby chciał płacić więcej w ramach rynkowej wolnej konkurencji? Wolna konkurencja doprowadziłaby do tego, że coraz to
  • Odpowiedz
Jeżeli wpłacam do budżetu tysiąc złotych na kulturę, oznacza to, że kultura straciła 400 zł, bo ja bym to wydał na kino, teatr, książkę, obraz - a teraz te pieniądze idą na urzędników.
JKM
-------------------------------------------
A co jeżeli urzędnik też pójdzie do teatru, kina i jeszcze kupi książkę? A czwartego weekendu pójdzie z żoną do galerii? No kurna przecież urzędnicy nie zakopują tej kasy pod ziemią - ona jest ciągle w obiegu.
  • Odpowiedz
@Stafford: Poza tym Korwin tak zachwala karę śmierci - że jest potrzebna, że była od zarania cywilizacji podczas gdy tak na prawdę od zawsze spotykała się z krytyką i już starożytni filozofowie byli za jej zniesieniem na rzecz kar tzw. celowych, czyli socjalizująco-pedagogicznych.
Patrz książeczka: "Rozmyślania o przemijaniu" T. Kielanowskiego

@maddict: Zobaczymy, czy w ogóle zagłosuję. Poza Korwinem to dla mnie jak standardowe wybieranie "mniejszego zła".

@durielek: Świetna grafika
  • Odpowiedz
@gali20: Nie lubię socjalu, choć sam korzystam tylko z jakiegoś tam gówna dla niepełnosprawnych (uuu 150 złota). Poza tym pracuję od 2 roku studiów a jestem już ponad 3 lata po ich skończeniu. Do tego w gimbazjum i techbazie głupie ulotki roznosiłem żeby móc do dziewczyny pojechać. Nie jestem za socjalem, ale za godziwym wynagrodzeniem. Tak żeby najniższa krajowa pozwoliła na samodzielną egzystencję a dopiero podwyżki były tak jakby "bajerem" -
  • Odpowiedz
@frak: to niesamowite, wystarczyło, żebyś przyznał, ze nie chcesz żyć w korwinistycznej Polsce a już jesteś dojącym socjal wnuczkiem ubeków na usługach rządu. Co te kuce.
  • Odpowiedz
Korwin-Mikke: Tym bardziej kocham Rosję, im dalej jest ona od Polski

@szasznik: No fajny slogan. Szkoda, że w prawie każdej innej wypowiedzi jest prorosyjski i powtarza ruską propagandę:
- przejęcie krymu - spoko, referendum! Co z tego, że z wojskiem na ulicach i po złamaniu wszystkich umów międzynarodowych
- snajperzy szkoleni w Polsce - dowodów brak, ale powtarza to od roku
- wychwalanie Putina jako dobrego przywódcę - media w jego
  • Odpowiedz