Wpis z mikrobloga

• 627
Czy ktos jeszcze uważa, że za użycie dźwięku syreny policyjnej w radiu, czy to w audycji czy w reklamie powinno się wieszać za jajca, i zabierać stacji pasmo na tydzień dla pouczenia?
Tak, patrze na was, #antyradio , obyście zgnili w sztumie za stresowanie ludzi w porannych korkach :D
Wołam rzecznika @ciechan666 - panie kochany, kto pozwala na takie kwiatki?

#gorzkiezale troche
  • 37
Czy ktos jeszcze uważa, że za użycie dźwięku syreny policyjnej w radiu, czy to w audycji czy w reklamie powinno się wieszać za jajca, i zabierać stacji pasmo na tydzień dla pouczenia?

@PerkoS: to samo, może w nieco lżejszym wydaniu, za dźwięk klaksonu.
@antyradio:
Wpis się trochę podgrzał ( ) i ludzie to czytają, więc małe sprostowanie - nie hejtuję Antyradia, bo to dotyczy wielu stacji i w dodatku najczęściej w jakiś reklamach.

Po prostu dziś rano chłopaki mówili jakieś dżołki na antenie właśnie z syreną w tle i mnie to zmierziło. Dobre pół minuty wyła i poważnie się zastanawiałem czy to aby na pewno u mnie gdzieś nie
@PerkoS: to je nic. Chyba Radio weekend Chojnice, miało program motoryzacyjny, a przerywnikiem dźwiękowym był pisk hamowania ;D i teraz sobie wyobraź, jadę sobie autem 120 na budziku, droga pusta nikogo nie ma, i nagle taki pisk piiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii
Myślałem, że na zawał zejdę
@PerkoS: rano wsiadam do auta, jadę do roboty, słucham Antyradia. Dobrze, że śniadania nie jadłem. Najpierw reklama o nietrzymaniu moczu i że jakieś tam tabletki dobrze działają na mięśnie, które podtrzymują mocz. Potem ktoś mi charka, bo chory i tabletki. I coś jeszcze było...
@PerkoS: tak, kiedyś trafiłem na reklamę jakiegoś preparatu na uprawy rolnicze (!), gdzie w tle przez pół reklamy było słychać syrenę policyjną. Świetny pomysł, gratulowałem w samochodzie pod nosem rozsądku wszystkim, którzy przyczynili się do takiego "dzieła"/

@PerkoS: to jeszcze nic, ja kiedyś słuchałem Trójki w samochodzie, za mną jechał radiowóz (po jakiejś pustej DW na odludziu) gadam sobie z pasażerem, nagle słyszę łypnięcie sygnałem dxwiękowym i głos z megafonu "Panie kierowco, proszę zjechać na pobocze". No więc daję kierunkowskaz i się zatrzymuję bezrefleksyjnie. Radiowóz mnie mija i sobie jedzie w swoją stronę. A czołówka audycji o pracy drogówki w Trójce trwa nadal...
@PerkoS: Mój młody ma zabawkę która mruga na czerwono-niebiesko.
Za każdym razem mi skacze ciśnienie gdy się tym zaczyna bawić na tylnym siedzeniu i widzę te błyski w lusterku.
Kierowcy samochodów obok myślę się czują podobnie.