Wpis z mikrobloga

Mireczki, jaki framework #php jest najlepszy i dlaczego? Znam tylko Zenda 1 i w sumie niektóre rzeczy mnie w nim drażnią, ale nie ma sensu wymyślać koła na nowo i pisać coś własnego. (chociaż patrząc na to jaką kobyłą jest ten zend, a z innymi pewnie nie jest lepiej, to tworzenie jakiejś drobnej stronki przy jego użyciu przypomina mi strzelanie do much z armaty)
Którego warto się nauczyć? Który jest najczęściej wykorzstywany komercyjnie?

#webdev #programowanie
  • 39
@mero3: a są jakieś prognozy co będzie zyskiwało w przyszłości? (niedalekiej, bo tej dalekiej i tak sie nie przewidzi)

@bazingaxl: a laravela uczyć się z oficjalnej dokumentacji czy jest jakiś inny sensowny kurs?

@mateusz_ocet: ile zarabiasz i w czym ( ͡º ͜ʖ͡º)
@kumba: Z racji tego, że było pierdylion razy i już nie mam ochoty po raz kolejny raz odpowiadać: przejrzyj tag, wpisz w google – wszystko o co pytasz ktoś już napisał. I to nawet w ciągu ostatniego tygodnia, nie żebyś musiał odgrzebywać coś sprzed roku.

@wykop Wprowadźcie w końcu jakąś możliwość moderacji, bo powoli mam dość mirko i powtarzających się wpisów – przestanę śledzić #programowanie, bo ile razy można widzieć
@MacDada: a jednak odpowiedziałeś ( ͡º ͜ʖ͡º) Trudu zadałeś sobie tyle samo, za to różnica jest taka, że z Twojej odpwoiedzi nie ma żadnego pożytku. Pewnie było pierdyliard razy, ale wykop nie sprzyja wyszukiwaniu pod tagiem juz raz poruszonych tematów. A na pewno @wykop przejmie się groźbą zaprzestania śledzenia tagu przez Ciebie i coś z tym zrobi ^^
@mateusz_ocet: to o czymś świadczy że zarabiasz tak mało, że się tego wstydzisz. ( ͡º ͜ʖ͡º) Ale będziesz opowiadał o gównianej pracy i płacy na cudzym poletku. (y)
a jednak odpowiedziałeś ( ͡º ͜ʖ͡º) Trudu zadałeś sobie tyle samo, za to różnica jest taka, że z Twojej odpwoiedzi nie ma żadnego pożytku.

@kumba: Yep, właśnie to twierdzę – obecna forma mirko nie ma sensu.

A na pewno @wykop przejmie się groźbą zaprzestania śledzenia tagu przez Ciebie i coś z tym zrobi ^^

Może tak, może nie. Kilka osób regulanie piszących pod #programowanie już odeszło,
@kumba: wmawiaj sobie co chcesz, nie rzucam dokładnych kwot losowym mirkom z wykopu.

na koniec studiów było u nas parę korpo i startupów z ofertami pracy. nawet za JS oferowali widełki 8-14k dla szeregowego programisty, a w PHP chyba nie było wyższej oferty niż 4k.