Aktywne Wpisy
Lewusx +74
Siemanko.
Sobotnie selfie w lustrze specjalnie dla chudych szczurków i ulanych stulejarzy żebyście mogli napisać mi coś niemiłego w komentarzu.
Pozdrawiam słodziaki.
#
Sobotnie selfie w lustrze specjalnie dla chudych szczurków i ulanych stulejarzy żebyście mogli napisać mi coś niemiłego w komentarzu.
Pozdrawiam słodziaki.
#
apfi +7
Czy gotowanie ma sens w rachunku ekonomicznym? Przykładowe spaghetti: puszka 800g kosztuje 1,69 euro, a ten proszek i makaron 500g = 1,88€. Kupuję zazwyczaj gotowe puszki w dyskontach i patrząc na ceny nie wydaje mi się, że oszczędzałbym gotując samemu.
#jedzenie #gotujzwykopem #pieniadze #niebieskiepaski #rozowepaski #pieniadze #pytanie #przemyslenia
#jedzenie #gotujzwykopem #pieniadze #niebieskiepaski #rozowepaski #pieniadze #pytanie #przemyslenia
aaaaa
- Tak, gotowanie pozwala oszczędzić 46.1% (308)
- Gotuję głownie dla smaku, bo te gotowe są takie se 44.3% (296)
- Gotowanie to bezsens #teamgotowepuszki 9.6% (64)
- Poproszę 10 dag sera.
- Dziesięć?
- Tak.
- Ukroiło mi się 14, może być?
- Ech... No może być.
Nie no jasne, o połowę więcej jej się ukroiło. Zazwyczaj kroją tyle, ile proszę, nawet jeśli proszę o 5 dag (serio!). Następnym razem odpowiem: "nie, nie może być". Ciekawe, co ona na to. Próbował tak ktoś? :D
#frac #zakupy
ja raz tak zrobiłem ale na większej gramaturze.
Chciał pół kilo pierogów na obiad tylko dla siebie. Babeczka wsypała 60dag. Mówię że za dużo
na szczęście to był cywilizowany sklep a nie jakaś stonka, i odsypała bez żadnego gadania
2. na wejsciu prosisz o 5 dag, wiec pewnie dostaniesz 10 dag, czyli tyle ile chciales, nie ma co spinac d--y
3. jak krojony to mowisz ze chcesz X plasterkow a nie dag i nie spinasz d--y
Np. planujesz zakup 20dag szynki powiedz, że potrzebujesz 15.
Profit?
Komentarz usunięty przez autora
@dzban_owocowy:
@cebulowa_zydomasokomuna: Mam przepis, i napisane ile gram. Więc kupuję na wagę, nie na ilość plastrów.
I ja nie spinam d--y, tylko mnie śmieszy, że jak w kawale(oryginału nie pamiętam): -Poproszę 10 dag. -Ojejku, za dużo mi się ukroiło, może być 7 kg?