Aktywne Wpisy

vulcanitu +7
Jakich urazów nabawiliście się za gówniaka? Ja sobie raz napierdzielałem kamieniami w rozbite butelki, no i jeden fragment rozciął mi oko ( ͡° ͜ʖ ͡°) innym razem jak był chyba remont parkingu pod blokiem to taszczyliśmy te sześciokątne bloki, no i jeden spadł mi na nogę, i paznokieć do usunięcia, bolało

Wrrronika +43
KISNĘ ZE ŚMIECHU
PRZERWA REKLAMOWA NA FACEBOOKU?
XDDDDDDDDDD
Co drugi post to reklama, a oni jeszcze przerwę reklamową umieszczają?
Facebook
PRZERWA REKLAMOWA NA FACEBOOKU?
XDDDDDDDDDD
Co drugi post to reklama, a oni jeszcze przerwę reklamową umieszczają?
źródło: 1000039945
Pobierz

Ma ktoś jakieś porady/wskazówki dla studenta wybierającego się na rozmowę kwalifikacyjną na staż na stanowisko programisty? Każda wskazówka się przyda.
1. Poczytaj dokladnie o firmie i przygotuj sie na pytania typu jaki produkt rozwijamy.
2. Nie zapomnij zadac pytan do pracodawcy w stylu:
- co
@michalfranc: dzięki za wskazówki :) to z ogarnięciem co robią w tej firmie to dobra wskazówka, bo będę wyglądał przygotowany :)
Inne cv :
- Musi byc sekcja profile, krotke omowienie swojej osoby ( przyklad http://cv.mfranc.com/ )
- Szczegolowe omowienie kazdej firmy, pozycji jaka sie tam spelnialo, zadania i "osiagniecia"
- nie powinno byc zdjecia, wyznania, rasy, daty
co rozumiesz przez agentow i rzadkosc wysylania cv?
to komu sle sie
troche to jednak smutne podejscie, w sensie takim ze jesli ktos cale zycie byl pracownikiem i to mu pasuje to pewnie raj na ziemi ale dla innych osob to tylko problem
1. jesli chcesz isc do danej pracy w danej firmie to problem bo szukasz agencji ktora obsluguje ta firme - tak to rozumiem
2. jesli agencja cos spieprzy to beda cie wciskac do korpo a ty
Pierwsza część to przelecenie po własnych projektach, doświadczenie itp. pochwalić się miałem, jakieś pytania co do kodu itp. Później rozmowa o samej pracy itp. więc zeszło nawet ok, a na koniec zadanie do rozwiązania (o dziwo właśnie 0 jakichś tam typowych rzeczy, na które mogłem się przygotować tylko tam zadanko). Było bardzo proste, ale z początku
W zadaniu trochę się poplątałem bo z początku zrozumiałem całkiem inne zadanie, później trochę przekombinowałem (no a jednak stres trochę jest), ale na koniec wyszedłem jakoś z tego i się udało. :) O dziwo zero pytań