Wpis z mikrobloga

1. 3 klasa #techbaza
2. robisz ćwiczenia z bramek logicznych - #elektronika
3. jesteś w grupie z kolega, który kompletnie nic nie umie
4. w pewnym momencie pytasz się go z ciekawości czy napięcie mierzone jest stałe czy zmienne
5. idiota już totalnie obsrany szuka czegokolwiek w zeszycie
5. znajduje po 2 minutach wartości napięć dla stanu wysokiego bramki NAND. (w ogóle nie wie o co chodzi, ale było coś związane z napięciem to mi to podał XD)
6. odczytuje : "2 - 5V"
7. "napięcie się zmienia od dwóch do pięciu woltów".
8 "czyli napięcie ZMIENNE XDDD"
9. #!$%@? KISNE MOCNO XDDD a zarazem jestem #!$%@?
10. nie odzywaj się do niego przez cały czas ćwiczeń i rób wszystko sam

Nie rozumiem tego. Jak taki idiota mógł zajść tak daleko? #!$%@? mać, no mogę wszystko zrozumieć ale to są podstawy podstaw... #truestory
  • 20
@paw39: to po cholerę on poszedł na taki profil? rodzice mu kazali?
z tego co pamiętam to już w gimnazjum było o napięciu zmiennym i stałym. Przed chwilą sobie uświadomiłem, że taki człowiek jak on przychodził do szkoły przez 3 lata bez sensu, bo żeby uczyć się o innych skomplikowanych rzeczach, trzeba rozumieć podstawy.
@Ralkee: To ja mam historię z studiów, automatyka i robotyka semestr. Zajęcia z elektroniki kumpel mi woła żebym mu pomógł z układem zadania dotyczące diody krzemowej bo mu nie działa, podchodzę paczę coś jeden kabelek mu przełączam i działa, znowu mnie woła ze nie działa, patrze mierniki i mówię że ok przecież i idę, a tu za chwile znowu ja już wkurzony co nie działa ? a on że ta dioda